Festivaly

  • Mlsné medvědí příběhy na festivalu ve Zlíně

    Medvědi z animovaného filmu pro děti Mlsné medvědí příběhy budou s epizodou Na lanýže! soutěžit v rámci Mezinárodní soutěže krátkých animovaných filmů pro děti na letošním 60. ročníku Zlín Film Festivalu. S ostatními šesti filmy v této sekci se budou ucházet o Zlatý střevíček, zároveň mohou vyhrát i Cenu Hermíny Týrlové pro tvůrce do 35 let. Celý film zahrnující šest epizod uvidí děti ve Zlíně poprvé v rámci slavnostní předpremiéry v neděli 6. září. Do celorepublikové distribuce uvede společnost Aerofilms Mlsné medvědí příběhy 10. září.

    více
  • Festival Krásný ztráty Live

    "Festival bude," ujišťoval minulý týden hudebník a garant festivalu Krásný ztráty Live Michal Prokop. Mimo hudebních zážitků se návštěvníci mohou těšit i na unikátní předpremiéru dokumentu Až si pro mě přijdou, který o Prokopovi natočil filmař a muzikant Jiří Vondrák. Poslední vstupenky na festival pro tisíc diváků za zvýhodněnou cenu jsou k dispozici na webových stránkách festivalu www.krasnyztraty.cz

    více
  • Koncerty v Prazdroji

    Léto v Prazdroji 2020 nabízí koncerty tuzemských rockových kapel pod otevřeným nebem.

    Letošní 17. ročník Léta v Prazdroji je v plném proudu!

    více
  • Festival ÍRÁN:CI zná vítěze! Stalo se jím drama Róná, Azímova matka

    Po pěti dnech, kdy pražská kina naplnila íránská kinematografie, byli na vyprodaném slavnostním zakončení 9. ročníku filmového festivalu ÍRÁN:CI 19. ledna vyhlášeni letošní laureáti. Nyní se festival přesouvá do Brna a následně do Bratislavy a Košic. 

    více
  • Festival Berlinale oznámil první film s českou účastí v soutěži, jsou jím koprodukční Služebníci

    Festival Berlinale oznámil první film s českou účastí vybraný do soutěžní sekce letošního ročníku, jde o celovečerní slovensko-česko-rumunsko-irský koprodukční snímek Služebníci režiséra Ivana Ostrochovského. Film se odehrává na začátku 80. let v Bratislavě a vypráví příběh dvou mladých chlapců, kteří vstupují do kněžského semináře. Zde se setkávají s neutěšenými poměry v tehdejší katolické církvi, která prostřednictvím organizace Pacem In Terris kolaborovala s komunistickým režimem.

     

     

    více
  • Metronome Prague 2020 oznamuje první zahraniční hvězdu. Do Prahy přijedou Underworld s novou deskou

    Pátý ročník Metronome Prague, největšího pražského festivalu hudby a umění může hrdě oznámit jméno první zahraniční kapely. Na pražském Výstavišti zahraje skupina Underworld, která tento týden vydává své desáté studiové album Drift Songs. Show, která bude nové album propagovat, by měla být neopakovatelná a největší, jakou kdy Underworld předvedli. Vstupenky lze zakoupit v omezeném počtu 2 000 kusů za zvýhodněnou cenu 1590 Kč, a to na stránkách festivalu www.metronome.cz.

     

    více
  • Hudební festival v Českém Krumlově 2019 rekapituluje: 23 koncertů, 21 200 návštěvníků, nespočet minut nadšených ovací

    Letošní 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov během tří prázdninových týdnů od 19. července do 10. srpna připravil 23 koncertů, které si nenechalo ujít 21 200 návštěvníků. Obsazenost koncertů byla 91,2 % a každý z nich končil nadšenými ovacemi publika. Značný zájem vzbudil také doprovodný program, jehož součástí bylo poprvé letní kino s projekcemi filmů a dokumentů z celého světa, relaxační cvičení za doprovodu harfy a další novinky.

    více
  • Nové sonické dimenze na festivalu Nultý bod 2019: Barbara Ellison, MimiCof, mʊdʌki a další...

    Mezinárodní divadelní a taneční festival Nultý bod přidává už druhým rokem doprovodný hudební program, který se letos věnuje tématu nových sonických dimenzí. Kurátorkou dvou tematických večerů je Mary C (Kreaton, Radio Wave). V pátek 19. července představí své prostorové kompozice na kvadrofoním zvuku výzkumnice Barbara Ellison a hudebnice a spoluzakladatelka akcí phonon Polina Khatsenko alias mʊdʌki. V sobotu 20. července nabídne japonská hudebnice Midori Hirano alias MimiCof svůj osobitý přístup k hudební produkci. Působivou hudební selekcí festival zakončí domácí multimediální umělkyně Ida Elastic. Součástí programu bude také sobotní workshop základů práce s hudebním softwarem Ableton Live určený nejen pro hudebníky/ice. Workshop povede německá skladatelka, producentka a lektorka Donna Maya. Hudebně performativní festivalovou sekci doplní také několik vstupů washingtonského hudebního tělesa Interference Collective, které se zaměřuje na nová média. Kompletní program festivalu najdete na stránkách www.nultybod.cz. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji GoOut.

    více
  • Festival Nultý bod zahájí kanadská performerka Dana Michel, držitelka Stříbrného lva z benátského Biennale

    Festival Nultý bod, který do Prahy pravidelně přiváží to nejzajímavější ze současné zahraniční tvorby na poli cross-over projektů, zahájí 15. července kanadská tanečnice a choreografka Dana Michel se svým zbrusu novým představením. Držitelka Stříbrného lva (neboli Velké ceny poroty) z benátského Biennale odmítá kompromisy a nebojí se vytvářet vlastní pohybový jazyk. V představení CUTLASS SPRING nabídne nečekaný pohled na osvobození vlastního těla. Druhým výrazným jménem letošního ročníku Raimund Hoghe - bývalý dvorní dramaturg Piny Bausch, v současné době zásadní osobnost německé taneční scény. 11. ročník festivalu  Nultý bod proběhne od 15. do 20. července 2019 v prostorách Divadla v Celetné, Kampusu Hybernská a Divadla X10. Kompletní program festivalu najdete na stránkách www.nultybod.cz. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji GoOut.

    více
  • Beats For Love ve středu otevřou své brány

    V samém srdci Evropy se už příští týden rozezní beaty největšího festivalu elektronické hudby na starém kontinentě. Od středy 3. července čekají na fanoušky tohoto žánru 4 dny plné zahraničních i českých DJs, umělců a perfomerů, kteří si v areálu Dolních Vítkovic budou předávat pomyslnou štafetu na čtrnáctce podií.

    více
  • Metronome Festival Prague uvedl s vystoupením Kraftwerk největší 3D projekční show na území Česka a potvrdil pozici prémiového

    Účastníci maximálně spokojeni nejen s hudební nabídkou, ale i celkovým zajištěním festivalu. Metronome Festival Prague posílil své místo na mapě evropských metropolitních festivalů. Organizátoři splnili hlavní cíl, tedy zorganizovat festival nabitý skvělou hudbou, s propracovaným doprovodným programem, a hlavně kvalitním servisem. "Musím říct, že máme radost, že se vše podařilo. Počasí bylo fajn, interpreti odehráli skvělá vystoupení, a hlavně jsme dodrželi slib, kdy jsme zvali na festival s maximálním pohodlím a komfortem," říká Martin Voňka, organizátor festivalu. Festivalu se podařilo zajistit hladký průběh při vstupu a celkový komfort účastníků v celém prostorném areálu s dostatkem míst k občerstvení a sezení. 

    více
  • Liam Gallagher a Morcheeba rozezpívali publikum na pražském Metronome Festivalu

    Světové hudební hvězdy, zcela nový areál s podstatně větší plochou, venkovní i kryté prostory, místa k sezení i odpočinku ve stínu parku Stromovka, dvě hlavní scény, elektronická hudba v krytých halách, zábava trvající až do rána. To byl ve stručnosti první den Metronome Festivalu Prague. „Jsme rádi, že jsme vše zvládli vlastně bez problémů. Lidé se dobře bavili, a hlavně nám přálo počasí a naštěstí se nevyplnila předpověď s deštěm," řekl David Gaydečka, ředitel festivalu. Ten se spustil až po posledním venkovním koncertu. „Uděláme vše pro to, aby takový byl i druhý den."

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 9 13 17 20 » Na konec