Festivaly

  • Metronome Festival Prague ohlašuje českou premiéru koncertu Liama Gallaghera

    Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague přichází s hvězdou programu letošního ročníku. Bude jí britský zpěvák Liam Gallagher, jedna z nejvýznamnějších osobností britského rocku a popu posledních bezmála třiceti let. Poprvé a zatím naposledy u nás hrál před 22 lety v pražské sportovní hale na Výstavišti jako frontman hvězdných Oasis, jejichž nesmrtelné písničky na pražském Výstavišti znovu zazní na festivalu Metronome Festival Prague ve dnech 21. - 22. června 2019. Návštěvníci se mohou těšit i na kapely Kraftwerk, Morcheeba, Primal Scream nebo z českých Pražský výběr a Khoiba a 30 dalších koncertů. Předprodej vstupenek za zvýhodněnou cenu probíhá do 21. ledna na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz a v síti Ticketportal.

    více
  • Spectaculare 2019: Jon Hopkins, Apparat, Luke Howard, Phil France, Catching Flies či Daniel Brandt

    Spectaculare opět přiveze do Prahy žhavá jména současné světové elektronické, ambientní, experimentální jazzové a soudobé hudby. Během šestého ročníku festivalu se v Praze představí například britská hvězda současné elektroniky Jon Hopkins, německý producent a člen Moderat Sascha Ring ve svém projektu Apparat či australský pianista a skladatel neoklasické hudby Luke Howard. Na večeru labelu Erased Tapes nebude chybět berlínský skladatel a experimentátor Daniel Brandt. Mezi dalšími jmény figuruje například londýnský producent Catching Flies, skladatel, kontrabasista a člen Cinematic Orchestra Phil France, ruský elektro-akustický projekt Long Arm či violoncellista Peter Gregson. V doprovodném programu se objeví filmové projekce i tři divadelní představení. O slavnostní zahájení šestého ročníku festivalu se 14. 2. v divadle Komedie postará taneční performance Rafales choreografa Bernarda Bertranda. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji GoOut. Kompletní program je k dispozici na www.spectaculare.eu.

    více
  • Další hvězdou Metronome Festivalu Prague 2019 bude kultovní elektronická ikona Kraftwerk

    Metronome Festival Prague ohlašuje další jméno programu svého čtvrtého ročníku. Jsou jím jedni z průkopníků elektronické hudební scény, němečtí Kraftwerk. Jejich vystoupení, se kterým sjezdili nejprestižnější lokace celého světa, bude plnocenným audiovizuálním zážitkem. Kvůli jeho stoprocentnímu vychutnání obdrží každý návštěvník speciální brýle pro sledování projekcí ve formátu 3D. Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague se uskuteční ve dnech 21.-22. června 2019 na tradičním místě na pražském Výstavišti. Předprodej zvýhodněné podzimní edice vstupenek probíhá do 12. listopadu na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz

    více
  • Fotografie z prvního večera festivalu světla SIGNAL.

    "Úspěšně jsme odstartovali šestý ročník festivalu na plném Karlínském náměstí. K vysoké návštěvnosti přispívá pěkné počasí, a tak čekáme o víkendu plné ulice lidí v Karlíně, centru i na Vinohradech. Mám radost, že naše nová trasa Karlínem je u lidí oblíbená a první večer festivalu sem prodily davy návštěvníků," hodnotí první večer ředitel festivalu Martin Pošta.

    více
  • Více než 50 umělců oživí prázdný Desfourský palác v rámci festivalu 4+4 dny v pohybu

    23. ročník mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu proběhne od 5. do 13. října 2018 v Praze. Více než 50 současných umělců oživí Desfourský palác na Florenci v rámci hlavního výstavního projektu Místa činu, jehož tématem je Princip neurčitosti. Divadelní program se odehraje zejména v divadlech Archa, Ponec a Centru současného umění DOX. Festival nabídne devět zahraničních a čtyři české premiéry. Nebudou chybět ani site-specific performance, debaty na aktuální témata, videoart, umělecké knihkupectví, i stylově pojatý bar s DJs. Kompletní program najdete na www.ctyridny.cz.

     

     

    více
  • Metronome Festival Prague 2019 oznamuje první zahraniční hvězdu. Bude jí londýnská Morcheeba

    Léto ještě neskončilo a Metronome Festival Prague už ohlašuje první velké jméno svého čtvrtého ročníku: Po šesti letech se do Prahy vrátí, českými hudebními příznivci milovaná, britská kapela Morcheeba. Festival, který se už po třech úspěšných ročnících stal v hlavním městě tradicí, se uskuteční ve dnech 21.-22. června 2019 na své zavedené lokaci na pražském Výstavišti. První vlna předprodeje vstupenek za zaváděcí cenu již nyní probíhá na festivalových webových stránkách www.metronomefestival.cz

    více
  • Festival 4+4 dny v pohybu zahájí oceňovaný italský soubor Motus

    Devět zahraničních a čtyři české premiéry představí letošní 23. ročník festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu. V sobotu 5. října v divadle Archa festival otevře světově oceňovaný italský soubor Motus. Pod názvem MDLSX se skrývá psychedelická one-woman show excentrické herečky Silvie Calderoni. Syrský choreograf Mithkal Alzghair představí v české premiéře svou performance Přemístění o útěku jako záchraně života, ale i ztrátě možnosti návratu. Britská umělkyně Deborah Pearson v dokumentární inscenaci History History History přiblíží jednu z největších uprchlických krizí dvacátého století. Návštěvníci festivalu se mohou těšit také na české premiéry souboru Wariot Ideal, spolku Secondhand Women, site-specific projekt Barbory Kleinhamplové a Terezy Stejskalové a premiéru Jana Mocka Fatherland. Výstavní část festivalu, jejíž tématem je Princip neurčitosti, bude od 5. do 13. října umístěna v Desfourském Paláci na Florenci. Více informací na www.ctyridny.cz.

    více
  • Festival Hrady CZ končí svou letošní pouť na Bezdězu se Škworem, Tomášem Klusem, Monkey Business nebo Divokým Billem

    Čtrnáctý ročník festivalu Hrady CZ se po Točníku, Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzovu představí v pátek a sobotu 31. srpna a 1. září na Bezdězu v romantickém Máchově kraji. Páteční program nabídne koncerty Monkey Business, Horkýže Slíže či Majka Spirita + Generala Foxxe, ale také hradních nováčků, jako je Marpo & Troublegang či kapela Škwor. V sobotu se mohou fanoušci letní hradní tour těšit na Tomáše Kluse, kapelu Divokej Bill, Mandrage, Rybičky 48 nebo Pražský výběr a nově na Lenny, Slzu nebo kapelu Jelen a další zpěváky a skupiny. Novinkou letošního ročníku festivalu je takzvaný VIP kemp PLUS nabízející hotelový komfort s předem postaveným stanem vybaveným pro přenocování. Festival Hrady CZ na Bezdězu svoji letošní pouť uzavře.

    více
  • KULTURNÍ TIP: Podivuhodné přátelství dvou klaunů z inscenace Divadla Bolka Polívky Letem sokolím vznikne na Letní Letné

    Již tuto sobotu 18. srpna se od 18.30 na 15. ročníku festivalu nového cirkusu Letní Letná v Praze představí klauni z inscenace Divadla Bolka Polívky Letem sokolím. V autorském divadelním projektu o přátelství dvou klaunů, boji o starou tělocvičnu a o tom, že lhát se nemá, účinkují Michal Chovanec a Ondřej Klíč. Inscenace vznikla pod supervizí Bolka Polívky. Vstupenky je možné zakoupit na pokladně Letní Letné v Letenských sadech nebo online přes webové stránky festivalu. 

    více
  • Festival Hrady CZ startuje tento pátek a sobotu na Točníku s Tomášem Klusem, Divokým Billem či Škworem a oznamuje kompletní pro

    Čtrnáctý ročník festivalu Hrady CZ startuje v pátek a sobotu 13. a 14. července na hradě Točníku a dále se vždy v pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a svoji letošní pouť uzavře na hradě Bezdězu. Páteční program na Točníku nabídne koncerty Ivana Mládka a Banjo Bandu či Pipes and Pints, ale také hradních nováčků, jako je Marpo či kapela Škwor. V sobotu se mohou fanoušci letní hradní tour těšit na Tomáše Kluse, kapelu Divokej Bill, Mandrage nebo Rybičky 48 a nově na Lenny, Slzu nebo kapelu Jelen a další zpěváky a skupiny. Novinkou letošního ročníku festivalu, který zároveň oznamuje kompletní program, je takzvaný VIP kemp PLUS nabízející hotelový komfort s předem postaveným stanem vybaveným pro přenocování.

    více
  • 10. ročník festivalu Nultý bod (16. – 21. 7. 2018) se zaměří na intimitu

    Jubilejní 10. ročník Mezinárodního festivalu Nultý bod proběhne od 16. do 21. července 2018 v prostorách Divadla v Celetné, ve Veletržním paláci Národní galerie, v Divadle Kampa a ve Werichově vile. Tématickou linií letošního ročníku je intimita. Nultý bod je festivalem, který do Prahy pravidelně přiváží to nejzajímavější ze současné zahraniční tvorby na poli cross-over projektů se zaměřením na taneční, fyzické, loutkové a vizuální divadlo.  Ve svém zahraničním programu letos představí celosvětově oceňovaný projekt Pour kanadské tanečnice a choreografky Dainy Ashbee, italsko-anglickou dvojici Igor & Moreno s představením Idiot Syncrasy  a španělského loutkaře a performera Davida Espinosu s minimalistickým My Great Work. V programu nebudou chybět ani čeští umělci. V prostorách Divadla v Celetné se představí  multimediální projekt Soni Ferienčíkové, Márii Júdové a Alexandry Timpau nazvaný Everywhen a Spitfire Company s jejich magickými Constellations II. Program doplňuje na Kampě uváděný rapový muzikál Miřenky Čechové a Martina Tvrdého Miss AmeriKa či Jan Bárta se svou performance Pitch. Letošní novinkou festivalu je hudební program v zahradě Werichovy vily kurátorovaný DJkou, aktivistkou a rozhlasovou reportérkou Mary C. Mezi vystupujícími hudebníky je například britská producentka Sasha Perera se svým projektem Perera Elsewhere či surreálný ambient kolumbijské umělkyně Lucrecie Dalt. Kompletní program najdete na stránkách www.nultybod.cz. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji GoOut.

    více
  • Sonická poezie a surreálný pop na festivalu Nultý bod 2018

    Festival Nultý bod přidává dvoudenní doprovodný hudební program, který proběhne v pátek 20. a v sobotu 21. července ve Werichově vile. Kurátorkou večerů je Mary C (Kreaton, Radio Wave). Programu dominují avantgardní umělkyně pohybující se mezi surreálným popem, doom folkem, hloubavou konceptuální elektronickou hudbou a sonickou poezií. V pátek 20. července vystoupí britská hudebnice Sasha Perera se svým doom-folkovým projektem Perera Elsewhere a česká dvojice TouchieTouchie. V sobotu 21. července představí kolumbijská umělkyně Lucrecia Dalt svůj avantgardní pop tíhnoucí k surreálnému ambientu. Jako support zahraje Enchanted Lands - projekt producentky Barbory Polcerové, která letos získala cenu Vinyla. Na jednotlivé koncerty je vstupné 100 Kč v předprodeji GoOut. Více informací na www.nultybod.cz

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 7 9 13 17 20 » Na konec