MIMOŘÁDNÝ 54 1⁄2 MFF KARLOVY VARY PROBĚHNE 18. - 21. LISTOPADU 2020

Karlovarský festival je tradičně jednou z nevýznamnějších kulturních událostí v České republice a každoročně vytváří mimořádný prostor pro setkání filmových profesionálů, diváků i osobností ze všech oblastí kultury. Jsme přesvědčeni, že právě v době, kdy se lidé nejen v České republice, ale i ve světě musí vyrovnávat se změněnými podmínkami života, je třeba udržet kontinuitu takto významných akcí, které upevňují vědomí kulturních hodnot v domácím i mezinárodním kontextu.

Vzhledem k situaci, která nastala na jaře letošního roku v souvislosti s koronavirovou epidemií, nebylo možné konání řádného 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (3.-11.7.2020). Proto jsme se rozhodli od 18. do 21. listopadu 2020 uspořádat 54 1⁄2 MFF Karlovy Vary. Formou nesoutěžní přehlídky bychom rádi našim hostům a divákům nabídli v české premiéře exkluzivní výběr nejvýraznějších filmových titulů, které vzbudily nadšené ohlasy při premiérovém uvedení na letošních festivalech Sundance, v Berlíně či v Benátkách, případně nesou označení Cannes Label.

Hostům i návštěvníkům z řad veřejnosti chceme při respektování všech platných hygienických opatření poskytnout jedinečnou možnost zažít festivalovou atmosféru v netradičním podzimním čase, s rozsahem menší, ale kvalitní programovou nabídkou i speciální možností pobytu v místech, která v průběhu běžných ročníků slouží výhradně festivalu.

Naší ambicí je najít způsob, jak v současné situaci uspořádat rozsáhlejší kulturní akci efektivně a především bezpečně. Věříme, že při dodržování pravidel a zajištění sofistikované prevence a ochranných prostředků není nezbytné ani v této době rezignovat na kulturní život.

V programu 54 1⁄2 MFF KV bude přibližně 30 filmových titulů, každý z filmů bude mít dvě až tři projekce. Program bude sestaven tak, aby diváci měli možnost jejich zhlédnutí jak v první, tak ve druhé polovině čtyřdenní přehlídky.

Projekce budou probíhat ve Velkém a Malém sále hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary a kině Čas.

Kompletní program přehlídky bude zveřejněn na oficiálních festivalových stránkách www.kviff.com 19.10.2020.

Publikováno 07. 10. 2020 v rubrice Festivaly