R.E.M

Informace o vydání a obsahu nového alba R.E.M. již celkem intenzivně putují světovými media a internetem, nicméně novinka COLLAPSE INTO NOW dostává již jasnější kontury. Bude se jednat o 15 album R.E.M. , které trio Michael Stipe, Peter Buck a Mike Mills natáčelo opět s producentem Jacknife Lee, se kterým skupina spolupracovala již na předchozím vysoko kritikou ceněném albu Accelerate. Jacknife Lee jako držitel Grammy v minulosti pracoval na albech světové extratřídy, mimo jiné i s U2, Snow Patrol, The Hives, Kasabian, The Editors, Aqualung a nebo Bloc Party.

COLLAPSE INTO NOW bylo nahráváno v New Orleans ve studiu Music Shed a v Berlíně ve slavných studiích Hansa, kde se narodila řada legendárních alb, včetně Bowieho Heroes, Achtung Baby od U2, či Lust for Life Iggy Popa. Závěrečný mix alba následně vznikl ve studiu Blackbird v Nashvillu.

Poslední řadové album R.E.M Accelerate z roku 2008 bylo u nás ihned po vydání na 1.místě hitparády a přineslo tři singlové hity “Supernatural Superserious,” “Hollow Man,” a “Man-Sized Wreath.” Skupina následně v říjnu loňského roku vydala živé 2CD R.E.M. Live At The Olympia.

Níže najdete tracklisting alba, předpokládaným prvním singlem by měla být skladba “ It Happened Today“. Album na jaře 2011 vydá domovský label R.E.M Warner Bros. Records u nás v distribuci Supraphon.

 

Tracklisting Collapse Into Now : 01. Discoverer 02. All The Best 03. Uberlin 04. Oh My Heart 05. It Happened Today 06. Every Day Is Yours To Win 07. Mine Smell Like Honey 08. Walk It Back 09. Alligator Aviator Autopilot Antimatter 10. That Someone Is You 11. Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I 12. Blue

Více informací a pravidelných aktualit najdete na http://remhq.com/index.php

Publikováno 16. 12. 2010 v rubrice Hudba