CLARINET FACTORY mají nový klip z belgického nádraží Guillemins

7. 10. vystoupí v Paláci Akropolis společně s hosty alba Meadows

Na startu podzimní sezóny servírují Clarinet Factory druhý videoklip k letošní albové novince Meadows. Vznikl k písni Bolek i Lolek a opět se jedná o podmanivý vizuální zážitek, když byl klip natočen v belgickém Lutychu na světoznámém nádraží Guillemins architekta Santiaga Calatravy.  Podívejte se zde: https://youtu.be/INhbg4J_VEA Zmíněnou skladbu si navíc společně s dalšími novinkami z v tuzemsku i v zahraničí ceněného alba budeme moci již brzy vychutnat také naživo. Konkrétně 7. října v pražském Paláci Akropolis, kde CF vystoupí v rámci festivalu Multimediale vůbec poprvé společně se všemi hosty z alba Meadows.

 

"Velká konstrukce z betonových žeber připomíná kostru nějakého obrovského pravěkého živočicha - kytovce nebo žraloka. ​ Pochodovali, pobíhali a poskakovali jsme tam s klarinety celé odpoledne a autoři klipu eRno Le Mentholé a Elisa Pirondeau z našeho belgického labelu homerecords.be naopak polehávali a poskakovali kolem nás. Vzniklá minimalistická koláž dle mého názoru podporuje záměr naší hudby, její lehkost, těkavý pohyb a pomíjivost pocitů...," přibližuje nový klip kapelník Clarinet Factory Jindřich Pavliš a dodává: "Velkou měrou přispěl k soundu této skladby náš vzácný host Joe Acheson z britských Hidden Orchestra. Speciálně pro skladbu Bolek i Lolek nasbíral zvuky lokálky v Zákolanech a ptačí zpěv. Z nich pak vytvořil dalšího, virtuálního hudebníka."

 

Právě Acheson bude také jedním z hostů říjnového koncertu Clarinet Factory v Paláci Akropolis, na němž se vůbec poprvé sejde na jednom pódiu kompletní sestava, která se podílela na albu Meadows. Tedy (kromě již zmíněného Achesona) dětský sbor Grunik z Ostravice, hráčka na koncovku Anna Pavlisková, bubeník Dan Šoltis a "supervizor" alba Jan P. Muchow.

 

"Joe Acheson bude na koncertě kromě elektroniky a field recordings použitých na albu pracovat také s live zvuky, nejen z našich klarinetů, ale kdoví, možná i z publika. Těšíme se ale samozřejmě i na hudební kouzla Honzy Muchowa a na společnou souhru s Grunikem, Aničkou Pavliskovou a Dankem Šoltisem, s nimiž jsme si už několikrát zahráli v létě včetně nádherného koncertu na Colours of Ostrava," láká do Akropole Pavliš.

 

Jak už to u koncertů v rámci festivalu Multimediale bývá, můžeme i v případě Clarinet Factory očekávat kromě skvělé hudby také zajímavé vizualizace. Postará se o ně Jindřich Trapl z XLAB, který už s Clarinet Factory spolupracoval na unikátním 360° klipu ke skladbě Hikari, a v Akropoli bude mít pod palcem speciální projekce a VJing.

 

Je tedy nasnadě, že se 7. října uskuteční multimediální večírek, který se asi jen tak nezopakuje. Zoufat si ale nemusí ani mimopražští. Koncertem v Akropoli totiž Clarinet Factory odstartují své české podzimní miniturné, během nějž zavítají do dalších pěti měst. Kompletní výčet všech koncertů (i termíny představení Korekce s VerTeDance) najdete na webu CF zde: www.clarinet-factory.cz/koncerty nebo níže.

Publikováno 06. 09. 2017 v rubrice Hudba