Bibliofilie Proměna s litografiemi Petra Nikla ve výběru Czech Design Week Jaro 2017!

Přehlídka toho nejlepšího z originálního českého designu je k vidění od úterý 9. 5. do neděle 14. 5. 2017 v prostorách DUP 39, každý den do 21:00 hod. Jedním z lákadel je bibliofilie Proměna Nakladatelství Teapot, která letos v dubnu získala ocenění , Cena svazu polygrafických nakladatelů´ v soutěži Nejkrásnější kniha roku 2016.

V expozici nakladatelství Teapot je k vidění to nejlepší z jeho tvorby. Návštěvníci tak mají mimořádnou příležitost si naživo prohlédnout sběratelské kousky, které nejsou k dostání na pultech žádného knihkupectví. Každá kniha je unikátním, řemeslně opracovaným číslovaným výtiskem a obsahuje originály výtvarných děl předních českých umělců, díky kterým jsou knihy ceněným uměleckým artefaktem.

Expozice Nakladatelství Teapot se nachází ve 3.NP budovy DUP39, knihy je možné objednat na www.tpot.cz.

TEAPOT

Nakladatelství a knihkupectví Teapot bylo založeno v roce 1990 Vladimírem Benešem pod názvem Bonaventura, nový název nese od roku 2013. Pokračuje v práci, již od roku 1967 formovala činnost Komorního sdružení pro hudbu, poezii a výtvarné umění Lyra Pragensis. Kniha v pojetí vydavatelství Teapot je chápaná jako umělecký artefakt - harmonický součin a soulad všech řemesel a umění, jež se na její výrobě podílejí. Samozřejmé propojení textu s ilustrací je tak rozvíjeno autorskými inovativními písmy, papíry, moderní typografií a ruční vazbou.

Publikováno 11. 05. 2017 v rubrice Knihy