Galerie Tribo nabízí speciální možnost zakoupit díla z benefiční výstavy CHILDHOOD HEROES za smluvní ceny

Jedinečná příležitost zakoupit si díla z benefiční výstavy Childhood heroes v galerii Tribo v Lidické ulici za smluvní ceny se nabízí v neděli 20. června od 10 do 20 hodin v rámci tetovací soutěže Outsider Tattoo Convention, kdy se odvážní jedinci se zde utkají v souboji tetování klasickou technikou bez použití tetovacích strojků. Výstava Childhood heroes představuje pětačtyřicet obrazů, plakátů či artefaktů evropských i světových tatérů, kteří byli osloveni, aby libovolnou technikou ztvárnili hrdiny svého dětství. Výtěžek z této prodejní výstavy jde na konto berlínského dětského hospicu Berliner Herz. Zájemci mají možnost koupit si díla z výstavy dále až do 30. června, pak bude výstava představena v Paříži. Běžná cena vystavených děl se přitom pohybuje v rozmezí od 1500 do 10 000 Kč.

Výstava Childhood heroes prostřednictvím obrazů, plakátů, sítotisků či artefaktů představuje nejrůznější pohádkové a komiksové postavičky, nadpřirozené bytosti či zvířata ve formátu obrázků, fotografií, sítotisku nebo koláží. Většina děl vizuálním pojetím nezapře tatérskou estetiku, nechybí v nich proto i klasické motivy známé z tetování jako květiny, lodě, námořníci, jiná díla jsou zase zpracovaná s ohledem na cíl výstavy v dětském naivistickém stylu. Mezi tatéry, kteří svým dílem do benefiční výstavy přispěli, jsou i čeští tatéři Peter Bobek, Michal Kocián, Musa, Fishero, Jerusha, Lukáš Poláček a Dja Dja, ze zahraničí pak tatéři z Německa, Rakouska, Francie, USA či Austrálie, jako například Lionel Fahy, Sara Rosenbaum, Berit Uhlhorn, Jef z Boucherie Moderne, Sunny Buick, Chris Dettmer či Art Corpus kolektiv. Více na www.tribo.cz

KDY: 20. června od 10 do 20 hodin

KDE: galerie a tetovací studio Tribo, Lidická 8, Praha 5

O Tribu

Studio Tribo vzniklo v roce 1995 jako jedna z prvních společností v Čechách, která se začala zdobením těla zabývat profesionálně. Zpočátku se Tribo věnovalo výrobě a distribuci piercingových šperků. První tetovací a piercingové studio Tribo bylo otevřeno v roce 1996. V roce 1998 byla otevřena zcela nová pobočka Tribo na Praze 1 v Klimentské ulici, která funguje dodnes. V roce 2000 prošlo studio v Klimentské ulici rekonstrukcí a bylo zcela nově vybaveno, aby odpovídalo nejnáročnějším požadavkům v oboru tetování a piercingu. Stalo se nejprofesionálnějším studiem svého druhu v České republice. Kromě tetování a piercingu Tribo poskytuje komplexní kadeřnické služby. V březnu 2007 se Tribo rozšířilo o novou pobočku v Lidické ulici v Praze, která navíc nabízí oblečení a originální doplňky.

Studio Tribo je vyhledáváno pro svoji profesionalitu, diskrétnost a dlouhodobou praxi v oblasti tetování a piercingu. Tribo bylo mnohokrát oceněno doma i v zahraničí – na nejrůznějších mezinárodních a národních tetovacích conventionech získalo přes 30 prestižních ocenění a spolupracuje s těmi nejlepšími odborníky v domácím i mezinárodním měřítku. Tým Triba se pravidelně účastní tetovacích festivalů jak v Praze tak v zahraničí.

Od roku 2007 funguje Tribo také jako galerie, kde proběhla řada úspěšných výstav (BONGOUT, Štěpán Adámek, Honza Bažant, 23 BOARDS, Richard Fišer, Ktaiwanita). Vzhledem k velkému zájmu o tetovací služby bylo Tribo v Lidické letos rozšířeno o dalších 100m2 a by zde vybudován Tattoo atelier, kde pracuje 5 špičkových tatérů (Peter Bobek, Bára, Musa, Lukáš Poláček a DJA DJA) a pravidelně hostují nejlepší světoví tatéři, jako Lionel Out- of- Step, George Bardadim, Boucherie Moderne a další.

 

Publikováno 18. 06. 2010 v rubrice Výstavy