A přece se hraje... V Divadle Viola tuto středu s Jiřím Langmajerem a Jiřím Dvořákem!

Živé vysílání z pražského Divadla Viola pokračuje i tento týden. Ve středu 22. dubna od 20h bude Robert Tamchyna zpovídat Jiřího Langmajera a Jiřího Dvořáka.  Ve Viole se oba herci potkávají  v příběhu Anděl v modrém o celoživotním blízkém přátelství Jeana Cocteaua a Jeana Maraise. Jiří Dvořák se do Violy vrací už po léta v cyklu rozhlasová hra na jevišti  s představením Adresát neznámý a Jiří Langmajer je divákům ve Viole známý především dlouholetou spoluprací na mnoha projektech s režisérem Tomášem Vondrovicem.

Nepropásněte vzácnou příležitost potkat se "na dálku" a přece nablízko s Jiřím Dvořákem a Jiřím Langmajerem ve vzájemném dialogu o herectví, umění, o lidech, kteří je na jevišti doprovázeli, ale také o práci před filmovou a televizní kamerou. A to všechno v neopakovatelném poetickém prostředí pražské Violy.

Stream vysílá Viola na svém profilu na Facebooku https://www.facebook.com/divadloviola/  a záznamy všech setkání umisťuje také na Youtube https://www.youtube.com/user/DivadloViola

Otázky mohou diváci pokládat v průběhu přímého přenosu na Facebooku nebo psát i předem na mail: info@divadloviola.cz .

Virtuální vstupenku jako vyjádření podpory je možné pořídit na https://www.donio.cz/Viola

 

https://www.facebook.com/divadloviola/

https://www.youtube.com/user/DivadloViola

https://twitter.com/DivadloViola/status/1246872129670348801

 

Divadlo Viola

Viola se na divadelní mapě Prahy těší výlučnému postavení. Někdy bývá trefně označována jako nejmenší velké divadlo v Praze. Nikdy neměla stálý herecký soubor, ale vždy zde vystupovaly velké herecké hvězdy. Útulný prostor nevelkého sálu přímo v centru metropole, na Národní třídě, je už 56. sezonu dějištěm intimních setkávání diváků s uměním. Od roku 1963, kdy se v tehdejší Poetické vinárně Viola konalo první představení, repertoár staví na myšlenkové, autorské, inscenační kvalitě a na výtečných hudebních a hereckých výkonech, které jsou pro diváky zdrojem intenzivních zážitků. Dramaturgický záběr sahá od scénických čtení přes komorní dramata až po rozverné kabarety. Soboty patří rodinám s dětmi - především pohádkovým představením. V předsálí divadla návštěvníci najdou každý měsíc novou výstavu.

Jedinečná atmosféra do Violy přitahuje nejen diváky, ale také velké osobnosti uměleckého světa. K legendám, které se sem rády vracely, patřili Radovan Lukavský, Zdeněk Štěpánek, Eduard Kohout, Karel Höger, Rudolf Hrušínský, Dana Medřická, později Jan Kačer, Jana Hlaváčová, Hana Maciuchová, Boris Rösner či Eliška Balzerová. V současné době na jevišti Divadla Viola excelují Bára Hrzánová, Taťjana Medvecká, David Prachař, Marek Eben, Tereza Kostková, Petr Kostka, Tatiana Vilhelmová a další, včetně členů nejmladší herecké generace, jako jsou Berenika Kohoutová nebo Máša Málková.

 

Kontakty

  

Divadlo Viola

www.divadloviola.cz

Národní 7, Praha 1

 

 

Publikováno 21. 04. 2020 v rubrice Divadlo