Divadelní tip: Absolventské představení studentů DAMU Láska, sex a trápení 6. června v KAFE DAMU v rámci klauzurního festivalu

Chtěli jste někdy vědět, kdo je na druhém konci hovoru té plačící volající v tramvaji? O čem si špitají chichotající se holky u stolečku v rohu kavárny? Smějou se mně a proč jsou tak nahlas? Obyčejné i absurdní situace ze života, setkání v kavárně na pomezí reality a fikce můžete zažít během představení Láska, sex a trápení 6. června v 17h v prostoru KAFE DAMU v Karlově ulici. Představení bude uvedeno v rámci klauzurního festivalu Proces

Láska, sex a trápení je absolventským projektem talentované herečky a tanečnice Julie Šurkové, studentky magisterského studia na KALD DAMU. Autorský večer o různých podobách lásky, vztahů, sexu, milování a trápení je pozoruhodnou „talkshow", kde moderátorem je téma samotné, herci i diváci. Pod režijním vedením Adama Skaly a pedagogickým vedením Braňa Mazúcha si tři herečky - spolu s Julií Šurkovou také Lumíra Přichystalová a Nataša Mikulová - pohrávají s důvěrně známými situacemi a dotváří je leckdy nečekaným způsobem.

„Náš absolventský projekt jsme původně koncipovali jako klasickou inscenaci, během tvůrčího procesu se z ní však vyvinul docela netradiční a myslím, že velmi zajímavý formát. Po březnových reprízách bychom jej rádi uváděli každý měsíc vždy v jiném obsazení, včetně nehereček. Hlavní myšlenka spočívá v otázce, jaké to asi je, nahlédnout do soukromí, do života cizího člověka, třeba když náhodně vyslechnete hovor od sousedního stolku v kavárně...," říká Julie Šurková.

Inscenace Láska, sex a trápení vznikla spoluprací mezi katedrami alternativního a loutkového divadla a katedry činoherního divadla DAMU, za finanční podpory vnitřního grantu AMU.

Cena vstupenek 90/50 Kč (studenti, senioři, ZTP). Rezervace vstupenek na:

http://proces4.clanweb.eu/qsot-event/laska-sex-a-trapeni/06_06-2018-1700/

Pedagogické vedení: Braňo Mazúch

Hrají: Lumíra Přichystalová, Nataša Mikulová, Julie Šurková

Režie: Adam Skala a kolektiv

Dramaturgie: Kamila Krbcová a kolektiv

Produkce: Vašek Hálek, Luboš Louženský

 

Trailery:

https://www.youtube.com/watch?v=1OKrDFwJUkw

https://www.youtube.com/watch?v=3_BGwcIKvzI

 

 

O Julii

Pětadvacetiletá studentka posledního ročníku DAMU Julie Šurková se s úspěchem prosazuje před filmovou kamerou i na divadelních prknech. Aktuálně hraje například v představení Rapper divadelního spolku Frida. Pro studium herectví na katedře alternativního divadla pražské DAMU se Julie Šurková rozhodla po absolutoriu taneční konzervatoře Duncan Centre. „Uvědomila jsem si, že mi tanec přestává jako výrazový prostředek stačit, a tak jsem se posunula o kousek dál, k herectví," vysvětluje. Svého času tančila v několika videoklipech a pár choreografií i sama vytvořila. Takže tanečnice nebo herečka? „Dělám prostě obojí," odpovídá Julie. Na plátnech kin si ji diváci všimli ve filmech  Probudím se včera, Slíbená princezna nebo v novince Bajkeři, zahrála si i v televizních seriálech Lajna, Specialisté a krátkometrážních filmech Červená a Robine? Na jevišti zaujala v absolventských inscenacích v Disku Objevené nebe, Pavilon, Zítra si povíme a „pásmu" experimentální poezie 60. let Skončí to ústa.

S obdivuhodným zaujetím a entuziasmem se Julie Šurková věnuje nejen herectví či tanci, ale také dobrovolnické práci. V rámci svého projektu pro SOS dětské vesničky chodívá s dětmi na vybraná dětská divadelní představení. 

Publikováno 01. 06. 2018 v rubrice Divadlo