Divadelní tip z Violy: Žena z Korinta, Život jako smršť, Commedia finita a Sváteční Shakespearova pošta

Letošní divadelní sezona zvolna spěje k závěru, nenechte si ujít reprízy úspěšných představení v Divadle Viola na Národní třídě. V pondělí 29. května bude k vidění legendární Žena z Korinta. Slavný apokryf Oldřicha Daňka o tajemné návštěvnici v pracovně řeckého dramatika byl nejprve uveden na obrazovkách České televize. Na jeviště Divadla Viola vstoupila Žena z Korinta premiérou v červnu 2013. Kdo je vlastně ta žena a proč jí tak záleží na tom, aby nová Euripidova hra měla jinou zápletku? Vyhraje umělecká inspirace nebo lákavá finanční nabídka? Vtipné dialogy, příběh skoro až detektivní a k tomu mistrovské herecké výkony Hany Maciuchové (Lyké), Jaromíra Meduny (Eurípides) a Johanny Tesařové (Hébé).  

Taťjana Medvecká a Martin Hofmann vás ve středu 31. května provedou fascinujícími vzpomínkami na vášnivé, divoké, kruté, a přesto až do konce života trvající manželství letce a slavného spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho. Inscenace Život jako smršť čerpá ze vzpomínkové knížky Paměti růže, kterou napsala jeho manželka Consuelo de Saint-Exupéry a která mohla vyjít až v roce stého výročí narození věhlasného autora Malého prince.

Commedia finita, nesmírně vtipná hra o naší nejslavnější operní pěvkyni Emě Destinnové, je na programu Violy v úterý 6. června. Výpovědi její pedagogické konkurentky, uklízečky, společnice a komorné v bravurním podání Dany Černé, Jany Synkové, Daniely Kolářové a Máši Málkové jsou svědectvím nejen o úspěších a pádech Emy Destinnové, ale především o závisti a malosti.

Naposledy v letošní sezoně můžete ve středu 7. června navštívit oblíbené představení Sváteční Shakespearova pošta.  Výběr ze Sonetů Williama Shakespeara přednese Hana Maciuchová, tajemství Shakespearových Sonetů poodhalí autor překladu Martin Hilský, večerem provede režisér Miloš Horanský. Přijďte si poslechnout básnické dialogy o lásce, smrti a pomíjivosti času...

Více informací na www.divadloviola.cz

Publikováno 23. 05. 2017 v rubrice Divadlo