Divadlo Na zábradlí uvede novinku Ahoj vesmíre! v Planetáriu Praha ve Stromovce

Ve středu 30. června 2021 uvede Divadlo Na zábradlí svou druhou letošní premiéru, autorskou inscenaci Ahoj vesmíre! v režii Jana Mikuláška.

Výjimečný divadelní tvar uvádí Divadlo Na zábradlí v prostoru Planetária Praha ve Stromovce, který disponuje největší projekční plochou v České republice. Diváky tak čeká nevšední intermediální představení, jehož budou přímou součástí. Ahoj vesmíre! je totiž zdivadelněnou konferencí We Are The Humans 2021, jejímž účelem je vytvořit vizitku lidstva pro mimozemské civilizace - a právě její podobu a obsah bude moci publikum aktivně ovlivňovat. Každá repríza bude probíhat a končit trochu jinak, půjde tedy vždy o unikátní divadelní zážitek.

Boris Jedinák, spoluator inscenace a dramaturg, popisuje záměr inscenačního týmu: „Jedním z nejsilnějších témat, na které jsme během zkoušení narazili, je téma našeho odkazu - co chceme, aby po lidstvu v daleké budoucnosti zůstalo? Pokud totiž někdy Zlatou desku, kterou se v inscenaci volně inspirujeme, objeví mimozemská civilizace, s největší pravděpodobností to bude ve chvíli, kdy už naše civilizace možná ani bude existovat. Chceme proto diváky vtáhnout do společného rozhodování, jaké z lidských výtvorů nás mají přežít."

Ahoj vesmíre! 

Jan Mikulášek, Boris Jedinák a kol.

Režie: Jan Mikulášek / Dramaturgie: Boris Jedinák / Scéna a kostýmy: Marek Cpin / Hudba: Jan Mikyska / Hrají: Václav Vašák, Vojtěch Vondráček, Barbora Bočková, Kateřina Císařová, Johana Matoušková, Jiří Kniha, Jan Cina, Jakub Žáček (ze záznamu), Anežka Kubátová (ze záznamu), Vincent Vyorálek (ze záznamu)

Premiéra 30. června 2021, reprízy 30. června, 1. a 2. července, 25., 26. a 27. srpna, 8. září (začátek vždy v 19.00)

Vybrané promo kousky pro fanoušky Divadla Na zábradlí jsou k dostání v uměleckém e-shopu 2market.cz:  Divadlo Na Zábradlí - 2Market

Publikováno 30. 06. 2021 v rubrice Divadlo