Divadlo Na zábradlí v říjnu uvede operetu Freudovo pozdní odpoledne

Po prosluněném zářijovém zahájení sezony premiérou inscenace Zlatá pláž vstoupilo Divadlo Na zábradlí do mimořádně úrodného října. Diváky čeká nejen první uvedení operety Freudovo pozdní odpoledne, které je na programu 31. října, ale také zcela nový cyklus doprovodných programůÚrodná půda. Ten odstartuje 14. října a jednou za čtrnáct dní nabídne exkluzivní, zdarma přístupný divadelní zážitek.

Freudovo pozdní odpoledne 

Druhá inscenace aktuální sezony vznikla pod režijním vedením Davida Jařaba, který je zároveň autorem libreta i scénografie. Opereta Freudovo pozdní odpoledne prozkoumává lidské osobnosti na pozadí vídeňské dekadence a potlačovaných traumat. 

Hrají: Jana Plodková, Petra Bučková, Anežka Kubátová / Anna Fialová, Václav Vašák, Robert Mikluš / Vasil Fridrich, Miloslav König, Jiří Černý, Ondřej Jiráček, Vojtěch Vondráček

Premiéra 31. října a 1. listopadu v 19.00 v Divadle Na zábradlí

Reprízy 16. listopadu a 20. listopadu, vždy v 19.00 v Divadle Na zábradlí

Předprodej vstupenek v pokladně Divadla Na zábradlí nebo on-line na www.nazabradli.cz

 

Úrodná půda

Série doprovodných programů pod společným názvem Úrodná půda vzniká na míru každé jednotlivé inscenaci pod vedením nové režijně-dramaturgické dvojice Boris Jedinák a Petr Erbes, autorů inscenace Kyjem po kebuli. Jednou za čtrnáct dní tak budou mít diváci příležitost obohatit svou tradiční návštěvu výjimečnou zkušeností rozvíjející klasický divadelní zážitek do překvapivých směrů, a to v atmosférických podkrovních prostorech Divadla Na zábradlí - na úrodné půdě. Veškeré doprovodné programy v rámci cyklu Úrodná půda jsou přístupné zdarma.

14. října v 17.30 - Úrodná půda: vernisáž Take Away

17. října v 16.00 - Úrodná půda: Nepřátelé lidu Handke a Bernhard - doprovodný program k inscenaci Mýcení

31. října v 16.00 - Úrodná půda: Vyléčit se kresbou - doprovodný program k inscenaci Freudovo pozdní odpoledne

Publikováno 07. 10. 2020 v rubrice Divadlo