Hostem pražské premiéry komedie The Naked Truth 11. ledna ve Studiu Dva bude její autor Dave Simpson

The Naked Truth (Odhalená pravda), povznášející a nadějeplná divadelní komedie pro ženy, o ženách, kterou by ovšem rozhodně měli vidět i muži, je novinkou v kulturním programu metropole. Pražské premiéry 11. ledna od 19:00 ve Studiu Dva se osobně zúčastní její autor, britský dramatik Dave Simpson.

„V Praze jsem byl jen jednou před pár lety a hned si ji zamiloval, takže jsem s velkou radostí přijal pozvání na pražskou premiéru mé hry. The Naked Truth od premiéry v roce 2008 v Manchestru třikrát objela celou Anglii, naposledy v roce 2016. Česká republika je první neanglicky mluvící zemí, kde je uváděna, o to víc se na ten vzrušující zážitek těším," reagoval Dave Simpson.

Hra The Naked Truth byla s úspěchem uvedena nejen v Anglii. Skvělou odezvu u diváků i odborné kritiky zaznamenala také nedávno v Austrálii, na Novém Zélandě a stejně tak při říjnové české premiéře v brněnském Divadle Bolka Polívky, kde jsou reprízy dlouhodobě vyprodány. V hlavních rolích excelují Chantal Poullain, Gabriela Míčová, Markéta Plánková, Anna Stropnická, Hana Kusnjerová, Alena Bazalová, Anežka Rusevová, Alžběta Vaculčiaková, Natálie Tichánková, Petra Špindlerová, Klára Apolenářová a Daniela Choděrová.

Pět žen se setkává ve vesnické tělocvičně na kurzu pole dance. Ani jedna z nich netuší, co ji čeká, ale každá má svůj vlastní dobrý důvod naučit se tančit u tyče. Ať už je to snaha zvýšit si sebevědomí, získat nebo udržet muže, vdát se, shodit pár kilogramů anebo se vydat za vytouženou kariérou. I přes nejrůznější dívčí třenice a neshody se ve chvíli, kdy se jedna z nich dozví krutou zprávu o svém zdravotním stavu, semknou a nově nabyté taneční zkušenosti využijí v benefici ve prospěch charitativního projektu. The Naked Truth je výzvou všem ženám a oslavou ženské síly, která se dokáže vzepřít nepřízni osudu. Hra vyvolává smích a zároveň dojímá svou opravdovostí i odhalováním zákoutí ženských duší.

Hra The Naked Truth je nejnovějším projektem společnosti StageArtCz, kterou společně založili herci Petr Halberstadt a Radim Fiala.  Na poli divadelním má StageArtCz na svém kontě inscenaci K-PAX, Svět podle Prota a původní divadelní hru Like Shakespeare. Přestavení The Naked Truth, stejně jako obě předcházející, režíroval Petr Halberstadt, výkonným producentem je Radim Fiala.  

Publikováno 06. 01. 2017 v rubrice Divadlo