Konec sezony v Divadle Na zábradlí: Procházky s Kleopatrou, derniéry a atraktivní doprovodný program

V květnu a červnu se návštěvníci Divadla Na zábradlí mohou zúčastnit hned několika dramaturgických úvodů a diskuzí vázaných na jednotlivá představení. Ve středu 18. května se po uvedení novinky Discoland uskuteční diskuze s režiséry Petrem Erbesem a Borisem Jedinákem, kteří divákům prozradí například, jak probíhaly rozhovory s bývalými zaměstnanci Jonákova legendárního podniku. O týden později, ve středu 25. května, režisér David Jařab uvede reprízu psychoanalytické operety Freudovo pozdní odpoledne a v pondělí 13. června představí oblíbenou inscenaci Macbeth - Too Much Blood.

Posledním bodem doprovodného programu v této sezoně bude diskuze se scénografem Markem Cpinem - 16. června po představení Mýcení. Dramaturgické úvody se konají vždy od 18.15 ve foyer divadla, diskuze začínají 15 minut po skončení představení tamtéž. Vstup na doprovodné programy je zdarma a účast není podmíněna nákupem vstupenky na dané představení. 

Kromě doprovodných programů konec sezony na Zábradlí nabídne i množství jedinečných divadelních zážitků. Konec května patří inscenaci renomovaného režiséra Dušana Davida Pařízka Zdeněk Adamec + Sebeobviňování, jejíž uvedení je na programu v pondělí a úterý 30. a 31. května. V této sezoně půjde o poslední reprízy tohoto vzácně uváděného kusu s mimořádným hereckým obsazením a výkony. Hra zachycuje nejen osobnost dramatika Petera Handkeho, ale také příběh humpoleckého mladíka Zdeňka Adamce, který se roku 2003 upálil na Václavském náměstí na protest proti stavu soudobé společnosti. V červnu pak divadlo po bezmála osmi měsících uvede čtyři reprízy audiowalku Kleopatra tvůrčí skupiny 8lidí, během něhož diváci navštíví nejen Divadlo Na zábradlí, ale i jeho okolí, a společně s egyptskou královnou si projdou podsvětí. 

Červen se ponese ve znamení derniér - v sobotu 11. června diváci společně se Zombíkem v podání Jiřího Černého naposledy vyrazí na Zlatou pláž v černé komedii Jaroslava Žváčka a Jana Prušinovského. V pondělí 20. června se divadlo rozloučí s mrazivě aktuální inscenací Tajný agentpodle románu Josepha Conrada v režii Davida Jařaba. A v úterý 21. června se naskytne poslední příležitost ovlivnit obsah sondy Pilgrim 1 v inscenaci Ahoj vesmíre! uváděné v Planetáriu Praha. 

Předprodej vstupenek v pokladně Divadla Na zábradlí nebo on-line na www.nazabradli.cz

Publikováno 17. 05. 2022 v rubrice Divadlo