Martha Issová v prosinci v Dejvickém divadle a v La Fabrice

Kafka '24 a Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte, dvě žánrově naprosto odlišná představení, které spojuje jedno jméno: Martha Issová. Ve hře inspirované posledním rokem života Franze Kafky, která je na repertoáru Dejvického divadla od března 2014, bude Martha Issová 7. a 9. prosince (7. 12. s anglickými titulky) k vidění coby milenka Kafkova přítele Maxe Broda. Spolu s Aničkou Polívkovou 3. a 17. prosince rozehraje autorskou klauniádu Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte. Zatímco prosincová a lednová (28. a 29. 1.) představení jsou již takřka vyprodána, na 15. února jsou ještě vstupenky v předprodeji a mohou se tak stát vítaným dárkem pod vánoční stromeček

V Dejvickém divadle Martha Issová hraje hned v několika úspěšných představeních, jedním z nich je právě Kafka´24 v režii Jana Mikuláška. Autor inscenace Karel František Tománek zachytil závěrečnou fázi života Franze Kafky (David Novotný), kdy začal žít s Dorou Diamantovou (Lenka Krobotová), vedle svých vlastních problémů řešil i peripetie milostného života přítele Maxe Broda (Václav Neužil) a zhoršující se zdravotní stav jej nakonec dovedl do sanatoria v rakouském Kierlingu, kde zemřel na tuberkulózu.

Krasavice Interkontinentální - Arte et Marte je zábavné, převážně neverbální představení o přátelství a to nejen o jeho světlých, ale i stinných až temných stránkách. Kromě skvělých výkonů autorek a hlavních protagonistek, Marthy Issové a Anny Polívkové, jsou k vidění i 2D animace filmové režisérky a animátorky Michaely Pavlátové. Kostýmy vytvořilo studio Chatty, autorem hudby je Jakub Xavier Baro.

Publikováno 30. 11. 2016 v rubrice Divadlo