Premiéra hry Schůze 18.3. na Facebooku a Youtube Divadla Na zábradlí

Online schůze ředitele, herců, tajemnice a techniky Divadla Na zábradlí. Divadlo je zmražené už hodně dlouho, přesvědčte se sami, co zůstává z textů v hlavách herců. Chodí doma v teplákách nebo v boa? Jak přežívají tuto složitou situaci ve svých domácnostech? Již tento čtvrtek 18. března budou schůzovat: Jana Plodková, Petr Čtvrtníček, Magdaléna Sidonová, Dita Kaplanová, Anežka Kubátová, Václav Vašák, Miloslav König, Vojtěch Vondráček, Jakub Žáček, Jana Jungvirtová, Ivan Voříšek, Jakub Žid, Magdaléna Novotná, Jiří Vyorálek a Petr Štědroň.

Autorkou novinky Schůze je umělecká ředitelka Divadla Na zábradlí Dora Viceníková: „Kromě obecných zamyšlení o nenahraditelnosti divadla mě osobně současná specifická doba vedla k napsání hry pro naše herce a zázemí divadla, která pojmenovává absurdní rozměr internetových videohovorů. Herci, spolu s ředitelem divadla, tajemnicí, maskérem, technikem a dalšími živě diskutují přes obrazovky, a přitom se obsah této debaty vytrácí a zůstává jen absurdní pocit z této náhražkové formy komunikace." Premiéra Schůze se odehraje ve čtvrtek 18. března na Facebooku a Youtube Divadla Na zábradlí

Divadlo Na zábradlí zůstává v kontaktu se svými diváky také prostřednictvím podcastů Úrodná půda, které přinášejí rozhovory režijního tandemu Boris Jedinák a Petr Erbes s nejrůznějšími tvůrci o nejrůznějších tématech, a Kulisa. Tento podcast je dílem hereček Barbory Bočkové a Kateřiny Císařové a nabízí pro změnu odlehčená, obyčejná povídání o obyčejných věcech.

Publikováno 17. 03. 2021 v rubrice Divadlo