Svou třetí sezónu startuje soubor 11:55 na Jatkách78 pořádnou dávkou braku a intimity

Divadelní soubor 11:55 [zapětdvanáct] zahájí novou sezonu v prostoru Jatka78 dvěma inscenacemi z brakové trilogie a absolventskou Regulací intimity. Tito bývalí spolužáci z Katedry alternativního divadla na DAMU, kteří se po skončení studií rozhodli pokračovat ve společné tvorbě, vcházejí do třetího roku existence a jejich plány svědčí o promyšlené koncepci - oproti asociacím spojeným s názvem souboru. Nejnovější Pýcha a předsudek aneb láska voní po hnijícím mase je na programu v pondělí 26. září od 19.30h. 

Inscenace Pýcha a předsudek aneb láska voní po hnijícím mase, která měla premiéru letos v dubnu, navazuje na spolupráci souboru a režisérky Petry Tejnorové a je v pořadí druhou z takzvané brakové trilogie. Béčková romantická klasika inspirovaná románem Jane Austenové, filmy Quentina Tarantina a zombie horory, kombinuje klasické romantické drama s krvavým humorem a pokleslým žánrem. Ve spolupráci dramaturgů Jany Macíčkové, Jana Tošovského a režisérky Petry Tejnorové vznikl scénář, který se stal výchozím textovým materiálem, doslova inspirací pro herce, kteří během zkoušení tento scénář posouvali a fabulovali příběh dál - a to skrze improvizaci, autorské vstupy a psaní. „Vycházíme z klasického příběhu lásky a nenávisti - a k tomu jsme přidali zástupy oživlých mrtvol. Představte si Pýchu a předsudek jako béčkový romantický masakr citů a těl," dodává režisérka Tejnorová. Nejbližší reprízy tohoto představení se konají 27. října a 11. listopadu vždy v 19:30 na Jatkách78.

John Sinclair: Umění braku On Air aneb rozhlasová hra, kterou musíte vidět - to je první společná inscenace 11:55 a režisérky Petry Tejnorové, která vznikla ještě na DAMU. Díky svému komornějšímu ladění byla dříve tato hra, která měla vloni obnovenou premiéru, uváděna v nedivadelním prostoru kavárny. Neobvyklý rozhlasově-divadelní formát originálně pracuje se zvuky a ruchy vznikajícími přímo na jevišti. Příběh Johna Sinclaira, syna světla a dědice kříže, přináší čerstvou porci zvrhlé literatury, strašidelnou krimi o lovci duchů a na Jatkách78 ji diváci mohou zažít všemi smysly, zejména však sluchem, v pátek 30. září.

Regulace intimity je jednou z utvářejících inscenací souboru 11:55, která je divácky atraktivní svou otevřenou zpovědí. Autorské představení všech zúčastněných herců vzniklo pod režijním dohledem Jiřího Havelky na DAMU. Dvanáct hereckých individualit před diváky odhaluje svůj charakter, zkoumá hranice důvěrnosti a soukromí. V holešovických Jatkách78 bude Regulace intimity uvedena ve čtvrtek 29. září, což je zároveň jedna z posledních příležitostí k jejímu zhlédnutí v Praze, pak se totiž vydá na cestu k divákům jako zájezdové představení.

V následujících měsících nové sezóny čekají tým 11:55 dvě premiéry, z nichž ta druhá na jaře jarní proběhne ve spolupráci s Rosťou Novákem a bude pohybovějšího charakteru. V říjnu bude soubor jako jediný z republiky reprezentovat současné české divadlo v mezinárodním projektu washingtonského Goethe institutu krátkým skečem na téma Soukromí v digitálním světě. Pro české fanoušky je útěchou, že z této práce vznikne v filmový záznam, který bude slavnostně promítán v rámci podzimní premiéry 29.11. na Jatkách 78. Trailer k představení Regulace intimity: https://vimeo.com/87493625

 

 

Vstupenky jsou k dostání buď online na www.jatka78.cz nebo v pokladně divadla vždy hodinu a půl před začátkem představení.

 

Vstupné: základní 250 Kč/student 150 Kč

 

 

Publikováno 08. 09. 2016 v rubrice Divadlo