DJ Solomun zakončí Metronome festival ve velkém stylu.

Jeden z největších DJs současné evropské scény Solomun svým setem celý festival uzavře. A protože tak nebude mít kam chvátat, mezi řečí nám slíbil minimálně tříhodinový set. Je zaděláno na největší dance party letošního léta!

Vezměte samotné základy house, okořeňte je moderními postupy a soundem a dostanete to, čím se SOLOMUN dostal na vrchol současné evropské house scény. Jeho vášeň pro hudbu se za léta jeho působení zrcadlí v nesčetných produkcích, remixech (od Lany del Rey po Paula Kalkbrennera) a DJ setech, díky kterým byl v roce 2012 magazínem Mixmag zvolen DJ roku.

Původně začínal jako filmař, když spolu s kamarády v Hamburku založil malou produkci a věnoval se krátkým filmům. Teprve po pár letech si uvědomil, že elektronická hudba ho naplňuje ještě o něco víc. Na dance hudbě ho prý nejvíc baví fakt, že lidi se při ní osvobodí od všeho ostatního a dokážou se tak naplno uvolnit. O svém muzikálním a emocemi nabitém stylu Solomun kdysi řekl: „Lidé projevují emoce. Tak proč ne na tanečním parketě?" Potvrdit jeho slova by mohli návštěvníci třeba jeho pražského setu v Roxy před dvěma lety, kdy je Solomun energií zásoboval do devíti ráno.

Kromě Hamburku je jeho druhým domovem samozřejmě Ibiza, kde v sezóně vystupuje každou neděli v rámci konceptu „Solomun+1" a kde před dvěma lety rozjel také „Solomun+live", outdoor akci sestávající jen z live setů slavných DJs jako jeho hostů. Solomun miluje studiovou práci, nicméně jeho vášeň pro živé hraní asi potvrdí každý, kdo ho někdy v klubech kdekoli na světě aspoň jednou viděl. Jeho slavný set pro Boiler Room z roku 2015 se vyšvihlo do TOP 3 nejsledovanějších videí tohoto konceptu - dnes má už přes 20 milionů zhlédnutí.

Kromě produkování vlastní hudby a působení na Ibize Solomun také založil dva úspěšné labely - ten první, Diynamic funguje už dvanáct let. Skrz něj Solomun jako A&R dopomohl ke vzniku rozmanitých a ceněných projektů napříč různými elektro žánry; dále také spustil do třiceti zemí vysílanou Diynamic Radio show. Solomun je prostě dříč, který nikdy nezastavuje a vše jede ve svém typickém DIY stylu.

Publikováno 14. 06. 2017 v rubrice Festivaly