Lunchmeat představí budoucnost hudby

Lunchmeat Festival, mezinárodní akce aktuální nezávislé elektronické hudby a digitálního umění konající se každoročně v Praze ohlašuje druhou a poslední várku vystupujících! Mezi novými jmény je praotec dubstepu Kode9 a aktuální hvězdy jeho labelu Hyperdub - producenti Loraine James a Lee Gamble. Dalším nováčkem v programu Lunchmeatu je inovátor bass music Pearson Sound a hlučné experimentálně-rapové duo Prison Religion. Mezi již ohlášenými jmény je oceňovaná zpěvačka a skladatelka Lyra Pramuk nebo světově proslulá DJka Helena Hauff. 25. narozeniny zde také oslaví kultovní německé vydavatelství Raster, zásadní label pro vývoj experimentální elektronické hudby. Dvanáctý ročník festival proběhne v termínu od 27. 9. do 2. 10. 2021. Více na www.lunchmeatfestival.cz.

Pokud jde o experimentální a inovativní klubovou hudbu, těžko bychom našli důležitější label posledních dvaceti let, než je londýnský Hyperdub. Jeho zakladatel Steve Goodman alias Kode9 je v čele hudebníků spojených s touto značkou, kteří dorazí na letošní Lunchmeat. Ve Veletržním paláci ho doplní Loraine James a Lee Gamble, dva umělci, kteří ve svých posledních albech reflektují strachy a úzkosti pandemických měsíců.  

Dalším zásadním jménem pro současnou taneční hudbu, které se objeví na festival, je Pearson Sound - zakladatel labelu Hessle Audio a producent futuristických klubových bangerů. Norské duo Soft as Snow míchá minimalismus coldwave s delikátním songwritingem. Přesným opakem jsou Prison Religion, experimentální rapové duo čerpající z hardcore punku a metalu. Kodaňští Lyra Valeza přidávají do line-upu svůj pulzující hybrid zlomyslné elektroniky.  

Lunchmeat také uvede celou řadu českých a slovenských umělců. Never Sol zahraje speciální ambientní set, zatímco Stroon se spojí s umělcem DevKidem, aby představili poslední album Temple Timbre Embers inspirované varhanní hudbou. Vítěz Vinyly a člen kolektivu BCCA bílej kluk představí svoji kombinaci trapu a dekonstruované klubové elektroniky. Chybět nebudou ani djské sety od New Magic Media a gertie adelaido s KISSTEMPERA (Jakub Hošek). Velký domácí objev Ursula Sereghy představí postcovidové eskapistické jamy z nového alba OK Box. 

V Korzu Veletržního paláce proběhne před hlavním programem v pátek a sobotu Symposium on Digital Arts s podtitulem Collective Affairs. Spolupořádá ho Synth Library a chce otevírat diskuzi o důležitých tématech spojených s lokální hudební a audiovizuální scénou. Na programu budu diskuze, workshopy i prezentace.  

Mezi už jmény ohlášenými jmény pro Lunchmeat 2021 jsou Lyra Pramuk, Aya, Helena Hauff, Frank Bretschneider, Aquarian, Fraction Dadub with Andrea Familiari, Marco Donnarumma present Corpus Nil, a další. Pořadatelé bedlivě sledují vývoj situace kolem pandemie a jsou připravení podřídit se veškerým zdravotním a bezpečnostním opatřením, které by přinesla situace v čase konání festivalu. Lístky už jsou dostupné na GoOut.cz.  

LUNCHMEAT | WE SEE YOU DANCIN'

27. 9. - 2. 10. 2021

FB: www.facebook.com/LunchmeatFestival/

IG: www.instagram.com/lunchmeatfestival/  

WEB: www.lunchmeatfestival.cz

Vstupenky: lunchmeatfestival.cz/2021/tickets/

Publikováno 10. 09. 2021 v rubrice Festivaly