Metronome Festival Prague uvedl s vystoupením Kraftwerk největší 3D projekční show na území Česka a potvrdil pozici prémiového

Účastníci maximálně spokojeni nejen s hudební nabídkou, ale i celkovým zajištěním festivalu. Metronome Festival Prague posílil své místo na mapě evropských metropolitních festivalů. Organizátoři splnili hlavní cíl, tedy zorganizovat festival nabitý skvělou hudbou, s propracovaným doprovodným programem, a hlavně kvalitním servisem. "Musím říct, že máme radost, že se vše podařilo. Počasí bylo fajn, interpreti odehráli skvělá vystoupení, a hlavně jsme dodrželi slib, kdy jsme zvali na festival s maximálním pohodlím a komfortem," říká Martin Voňka, organizátor festivalu. Festivalu se podařilo zajistit hladký průběh při vstupu a celkový komfort účastníků v celém prostorném areálu s dostatkem míst k občerstvení a sezení. 

V pátek už v 19 hodin před začátkem koncertu Morcheeby byl areál příjemně zaplněn a lidé si užívali příjemnou atmosféru prvního letního dne. Morcheeba je u českého publika velmi oblíbená, a tak se jí rychle podařilo posluchače roztancovat a rozezpívat ho na své největší hity jako Rome Wasn't Bulit in a Day. Po Morcheebě následoval našláplý koncert Pražského výběru, který předvedl parádní show plnou energie a emocí. Venkovní stage uzavřel koncert největší hvězdy prvního dne, zpěváka legendárních Oasis, Liama Gallaghera. Ten si pro své fanoušky připravil set, který kombinoval jeho sólovou tvorbu s největšími hity legendárních Oasis. Zazněly skladby jako Rock N' Roll Star, Wonderwall nebo Champagne Supernova nebo hity jeho sólové tvorby Wall of Glass nebo Shockwave.

 

Hlavním bodem sobotního programu bylo vystoupení německých králů elektroniky Kraftwerk, kteří u nás poprvé předvedli svoji neuvěřitelnou 3D show na venkovním pódiu. Šlo asi o největší venkovní 3D vystoupení, jaké kdy Česká republika zažila. Nadšené publikum si ho užilo se speciálními 3D brýlemi, které každý dostal u vstupu. Publikum při sobotním večeru potěšili také legendární psychedelici Primal Scream, kteří odehráli našláplou show a zpěvák Bobby Gillespie si tak parádně užil své narozeniny. Na Wave Stage Českého rozhlasu vyvrcholilo finále hudebně-exportního projektu Czeching radia Wave pro začínající kapely a interprety. Porota právě rozhodla o tom, že na největším evropském showcaseovém festivalu Eurosonic Noorderslag vystoupí česko-vietnamská naděje alternativního popu Viah.

 

Sobota byla také ve znamení skvělých vystoupení ženských interpretek, kterým vévodila britská kytarová královna s podmanivým hlasem Anna Calvi. Zajímavým a velmi unikátním bodem programu bylo vystoupení zpěvaček v rámci komponovaného koncertu Hlasy svobody, na jehož konci pozdravila z pódia diváky i hlavní dramaturgyně koncertu a programová ředitelka festivalu Barbora Šubrtová. Na festivalu pokračoval také doprovodný program, výstavy, debaty a promítal se také kultovní snímek King Skate. 

 

Metronome Festival Prague potvrdil svoji pozici mezi nejvýraznějšími festivaly nejen v ČR. Ojedinělá hudební dramaturgie festivalu, zajímavý doprovodný program diskuzí a workshopů a kvalitní servisní služby pro návštěvníky přilákaly na pražské výstaviště množství nadšených diváků, z nich velká řada navštívila festival již po několikáté. „Metronome Festival Prague navštívilo za oba dny přes 18 000 diváků. Zásadní v tento moment je poděkovat všem za atmosféru, kterou jste pomohli vytvořit. Akce se moc povedla. Těšíme se na vás na všechny příští rok," říká David Gaydečka, producent festivalu.

Publikováno 24. 06. 2019 v rubrice Festivaly