Crowdfundingová kampaň na Donio.cz pro český film Poslední závod

Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Už je to více než sto let, kdy zahynuli na krkonošských hřebenech. Ale co se tehdy nedaleko Labské boudy opravdu stalo? Nemělo tohle drama více než dva hrdiny? Tvůrci filmu Poslední závod se rozhodli natočit příběh Hanče, Vrbaty a také Emericha Ratha, příběh odvahy, přátelství a pevného charakteru tak, jak se skutečně udál. Ovšem ztížené podmínky natáčení v mrazu a v náročném horském terénu znamenají zvýšené náklady. Potřebné peníze se proto rozhodli získat prostřednictvím crowdfundingové kampaně na platformě Donio. Pomozte odvyprávět pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha a podpořte vznik filmu Poslední závod!  https://www.donio.cz/poslednizavod

Poslední závod, drama z počátků lyžařského sportu podle skutečné události, vzniká v produkční společnosti Punk Film, v režii Tomáše Hodana, který je zároveň autorem námětu a scénáře. Natáčet by se mělo v únoru a březnu na autentických místech v Krkonoších, premiéra je plánovaná na 24. 2. 2022. V hlavní roli Bohumila Hanče se představí Kryštof Hádek, který už trénuje na starých dřevěných lyžích a otužuje se, aby náročné natáčení zvládl. Další postavy historického příběhu ztvární Marek AdamczykOldřich KaiserEva JosefíkováVladimír PokornýVladimír JavorskýJan Hájek a Pavla Beretová.

Kampaň na Doniu běží od 13. října do 14. listopadu s cílem vybrat minimálně 500 000 Kč a ideálně 2 000 000 Kč. Půl milionu korun, to je jeden natáčecí den navíc. Milion korun znamená další den „na place" a možnost natočit lepší sportovní a dramatické scény závodu lyžařů na hřebenech Krkonoš. Co se bude dít, podaří-li se vybrat 1,5 milionu?

Každý z dárců za své peníze získá nejen bohulibý status donátora české kinematografie, ale také některou z atraktivních odměn souvisejících s filmem Poslední závod. Třeba ručně pletené krkonošské rukavice, ponožky nebo návleky - štulpny, repliky lyží Bohumila Hanče - ideálně v kombinaci s exkluzivním kurzem lyžování na dobových lyžích, vstupenky na slavnostní premiéru, tradiční norské svetry, trička, čepice, filmový plakát nebo pohlednici s podpisy herců či praktické drobnosti s logem filmu Poslední závod. Dáváte-li před hmotnými statky přednost intenzivním zážitkům, dopřejte si výlet na běžkách s režisérem Tomášem Hodanem, herci Kryštofem Hádkem a Markem Adamczykem včetně noclehu v hotelu Savoy ve Špindlerově mlýně, účast na natáčení s přespáním na Labské boudě, místo ve filmovém komparzu...  Opravdu je z čeho vybírat!

Publikováno 01. 11. 2020 v rubrice Film