Culinary Cinema v programu MFF Praha – Febiofest 2022

Součástí programu 29. ročníku „Mezinárodního filmového festivalu Praha" je již tradičně speciální sekce „Culinary Cinema", která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově kulinární večer 3.5.2022 naservíruje dokumentární film „Truffle Hunters" o sběru a kultuře lanýžů. Komentovanou večeří provede již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.

Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům se bude podávat tematická večeře v Restauraci Obecní dům. Autorem delikátního čtyřchodového menu je šéfkuchař Marek Fichtner se světovými zkušenostmi. 

První tři chody menu nabídnou: Dančí tatarák s černým Perigordským lanýžem, majonézou a sušeným žloutkem, Soufflé z pečeného květáku s černým Perigordským lanýžem a sýrem Gruyére, Ravioli plněné ragú z hovězích líček Bourguignonne a pěnou z foie gras, Bianchetto bílým lanýžem a shitaki a závěrečný chod - to budou Lanýže z Michel Cluizel čokolády s pistáciemi, malinami a zlatem.

Vstupenka v ceně 1 890 Kč zahrnuje vstupenku do kina i na večeři s konzumací vybraného vína a piva z minipivovaru Proud.

O filmu Trouffle Hunters

Celovečerní dokument režisérů Michaela Dwecka a Gregoryho Kershawa s názvem Trouffle Hunters (Lovci lanýžů) odehrávající se „kdesi v severní Itálii", vypráví příběh hrstky postarších lovců lanýžů, kteří se snaží zachovat tajemství lovu vzácné gastronomické lahůdky - bílých lanýžů Alba - jež nelze nijak nahradit ani vypěstovat. Tajemství, kde tuto houbu najít, zná jen pár vyvolených. Ti se snaží spolu se svými speciálně vycvičenými psy uchovat poslední zbytky letitých pravidel lovu. Při tom však naráží na všehoschopné a chamtivé mladší konkurenty a dodavatele.

Publikováno 13. 04. 2022 v rubrice Film