Febiofest vyhlásil soutěž krátkých amatérských filmů I TY JSI FILMAŘEM

Existují ve vašem městě či obci témata, která vás pálí, nebo která si zaslouží pozornost? Zkuste je zpracovat ve filmu či videu o délce 1 až 5 minut, a kromě zisku atraktivní finanční odměny můžete zažít projekci svého dílka na prestižním festivalu! S neodolatelnou výzvou oslovuje všechny filmařské nadšence tým MFF Praha - Febiofest. Součástí letošního 28. ročníku je totiž opět soutěž krátkých amatérských filmů I TY JSI FILMAŘEM, tentokrát na téma Moje město. Uzávěrka přihlášek je 31. března 2021.  Přihlášení a zaslání filmu je možné pouze přes on-line formulář na webu festivalu.

Soutěží se v kategorii jednotlivců (i za skupinu) a školních týmů (základní a střední školy). Téma Moje město by mělo být zpracováno formou krátkého dokumentu, reportáže či ankety. Vítěze vybere odborná porota. Festival přizval ke spolupráci věci znalé osobnosti, jako je Jan Faltus, známý svým instagramovým profilem Lepší město, nebo internetový tandem Janek Rubeš a Honza Mikulka, kteří stojí za úspěšným projektem Honest Guide. Finalisté na prvních třech místech v každé kategorii si rozdělí celkem 95 000 korun, oceněné filmy budou zařazeny do oficiálního programu MFF Praha - Febiofest 2021. 

V dnešní době už by nemělo být žádným překvapením, že můžete pomocí videa změnit prostor kolem sebe. Ať už svoje město milujete nebo nesnášíte, věnujte mu svůj čas jako tvůrce - přibližte ostatním místo, které sami znáte nejlépe. Díky vašemu unikátnímu pohledu můžete nejen inspirovat ostatní, ale třeba i docílit potřebných změn," vzkazuje Honza Mikulka.

28. Mezinárodní filmový festival Praha - Febiofest se uskuteční od 29. dubna do 7. května 2021, po pražské části festivalu budou následovat tradiční regionální ozvěny. Filmový program nabídne přibližně 100 snímků, které prezentují to nejzajímavější a nejpodnětnější ze světové i české kinematografie. Soutěž amatérských krátkých filmů I TY JSI FILMAŘEM je jednou ze čtyř soutěžních sekcí.  

Více informací na www.febiofest.cz

Publikováno 02. 02. 2021 v rubrice Film