HBO Europe uvede nové kriminální drama PUSTINA napříč celou Střední Evropou a ve Skandinávii

Společnost HBO Europe uvede novou osmidílnou minisérii Pustina, napříč všemi teritorii ve Střední Evropě a v Dánsku, Norsku, Finsku a Švédsku.

 

Kriminální drama Pustina je nejnovějším počinem v řadě původních, velkoryse pojatých seriálů z produkce HBO Europe. V Čechách a na Slovensku navazuje na velmi úspěšnou minisérii Hořící keř, romantickou komedii Až po uši, thrillerMamon a dvě sezóny psychologického seriálu Terapie.

Drama Pustina se odehrává v nehostinné krajině severních Čech a mísí prvky sociálního a psychologického dramatu se strhující zápletkou. Všech osm dílů minisérie bylo poprvé uvedeno letos v září na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu (TIFF). V Čechách měli diváci možnost vidět první dvě epizody na Karlovarském filmovém festivalu (MFFKV) letos v létě.

 

 

Seriál natočil Ivan Zachariáš spolu s úspěšnou režisérkou Alicí Nellis. Pustina navazuje na spolupráci s uznávaným scenáristou Štěpánem Hulíkem a produkčními společnostmi nutprodukce a Etamp Film, které se podílely na historické minisérii Hořící keř, oceněné jedenácti Českými lvy. Hlavní role v seriálu ztvárnili herečka Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková a Jan Cina. Hvězdné obsazení dále doplňují Eva Holubová, Štěpán Benoni, Petra Špalková, Leoš Noha, Miroslav Vladyka a také výrazné mladé talenty Oskar Hes a Janek Gregor, ztvárňující chovance diagnostického ústavu. O hudbu se postaral světoznámý skladatel David Boulter ze skupiny Tindersticks.

 

Kriminální drama nejdříve uvidí diváci v České republice a na Slovensku, 30. října na HBO a HBO GO. Ve stejný den bude ke zhlédnutí také v Maďarsku a ve skandinávských zemích. O týden později bude následovat premiéra v balkánských zemích (Bulharsko, Chorvatsko, Makedonie, Srbsko a Slovinsko) 20. listopadu se Pustiny dočkají diváci v Rumunsku.

Publikováno 12. 10. 2016 v rubrice Film