Letní kino Kasáren Karlín zahajuje sezónu. Filmové klasiky i novinky z pohodlí žlutých lehátek si návštěvníci užijí už od sobot

V sobotu 26. května zahájí novou sezónu letní kino Kasáren Karlín. Před projekcí detektivní klasiky Drsný Harry s Clintem Eastwoodem z roku 1971 ve 22 hodin budou uvedeny krátké snímky Neboj! a Poprvé za kamerou, které v rámci projektu Karlínské příběhy v Kasárnách natočili studenti středních škol pod supervizí lektorů z Free Cinema. Pokusili se v nich zachytit svůj pohled na současný Karlín. Filmy se v letním kině Kasáren Karlín budou promítat každý čtvrtek a sobotu po setmění. Od letošní sezóny si návštěvníci mohou zajistit své místo v letním kině díky předprodeji vstupenek v síti GoOut.cz. V prodeji bude pokaždé 100 vstupenek, které zajistí místo v pohodlí žlutého lehátka blíže filmovému plátnu.

Program, kombinující prověřené klasiky i nejnovější, spíše artové filmy, je uveřejněn na webových stránkách a Facebooku. Výhodou a novinkou letního kina Kasáren Karlín je, že se promítání nikdy neruší - v případě špatného počasí se projekce přesouvá dovnitř.

 

„Z dramaturgického hlediska je program kombinací nových snímků spíše artové produkce (Tři billboardy kousek za Ebbingem, Gauguin, Místo splněných přání) s vybranou klasikou (Pat Garrett a Billy the Kid, Hluboký spánek), na oslavu ročního výročí fungování Kasáren Karlín pak chystáme speciální projekci filmu, který v českých kinech není běžně k vidění. A stejně jako loni se i letos mohou diváci těšit na pár osmdesátkových a devadesátkových kultovek, jakými jsou třeba Čarodějky z Eastwicku nebo Volný pád. Srpnový program pak obohatí projekce pořádané ve spolupráci s festivalem Mezipatra v rámci Prague Pride Weeku, od úterý 7. do pátku 10. srpna," říká Veronika Klusáková, která v Kasárnách Karlín filmový program sestavuje.

Letní kino Kasáren Karlín

Kde: areál Kasáren Karlín, Prvního Pluku 2, Praha 8

Vstupné: 80 korun, předprodej v síti GoOut

Kdy: čtvrtky a soboty po setmění

Kapacita: 200 míst k sezení

Občerstvení: pivo, víno i nealko do skla, občerstvení ze 2 přilehlých barů

O Kasárnách Karlín

Místo pro setkávání lidí napříč generacemi, kulturní oáza bez vizuálního smogu jen pár minut od centra Prahy. Rozhledna, kino, pískoviště, bary, kavárna, ohniště, kulturní i sportovní vyžití - to všechno nabízejí Kasárna Karlín svým návštěvníkům. Areál byl otevřen při příležitosti 200 let Karlína v červnu 2017.

 

Kulturní a společenské centrum Kasárna Karlín vytvořila a spravuje nezisková organizace Pražské centrum z.s. Tvoří ji užší tým zhruba patnácti lidí rozličných profesí a zaměření - produkční, kurátoři, dramaturgové, správci, provozní, PR, ostraha -  v čele s kulturním developerem Matějem Velkem, který už dříve oživil i prostory Nákladového nádraží Žižkov. Dále se na celém provozu podílí celá řada externích spolupracovníků a dobrovolníků. Tvář celému místu pak dávají i sami návštěvníci. Také díky nim každý den příjemně ožívá dnešní náměstí mezi budovami bývalých kasáren, které dnes zdobí objekty od sochaře Čestmíra Sušky, a kde se nachází malá lezecká stěna pro děti, Bar Myčka, Prastánek od výtvarníka Františka Skály, ohniště, letní kino, zeleň a hlavně klid. Málokdo by v něm poznal prostor někdejšího „buzerplacu"... 

 

Kontakty

Kasárna Karlín

Prvního Pluku 2, Praha 8, Karlín 186 00

www.kasarnakarlin.cz

www.facebook.com/kasarnakarlin

Publikováno 22. 05. 2018 v rubrice Film