Režisér Andy Fehu natočil u Devíti křížů na dálnici D1 komedii s prvky hororu

Připravit plán na „poslední velkou akci" a natočit o ní film. To je cíl dvou hlavních hrdinů buddy komedie Shoky & Morthy: Poslední velká akce v režii Andy Fehu. Ten debutoval hororem Nenasytná Tiffany a prvky hororu nechybí ani v jeho novém filmu se Štěpánem Kozubem a Jakubem Štáfkem natočeným převážně u dálnice D1 na záhadném místě jménem Devět křížů spojeném s legendou o krvavé nevěstě. Po vyprodaných předpremiérách v Praze a Ostravě snímek vstupuje do všech českých kin 5. srpna, distributorem je společnost Falcon.

Diváci budou mít možnost snímek vidět za účasti herců a tvůrců ještě v pátek 6. srpna od 20.30 v kině Aero v Praze a následně v sobotu 7. srpna ve 20.30 v Brně v kině Scala, po projekcích bude následovat debata.

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let. Za kontroverzní video uveřejněné na YouTube si vyslouží veřejně prospěšné práce a jsou postaveni před rozhodnutí, co dál. Když už to vypadá na definitivní rozchod, přijde Shoky s ďábelským plánem. Přesvědčí Morthyho a společně s influencerkou Sárou, svéráznou lovkyní duchů Lucií a prodejcem vysavačů a neúspěšným youtuberem Radomilem se vydávají na divokou jízdu vstříc objasnění dávné záhady. 

hlavních ženských rolích Kozubovi se Štáfkem sekundují neokoukané herecké tváře se zkušenostmi z prestižních hereckých akademií v New Yorku a Dublinu, herečky Andrea Daňková a Martina Babišová.  Do role obstarožního youtubera Radomila, který sám sebe shazuje ve videích a poslouchá Nedvědy, obsadil Fehu Tomáše Magnuska.  Ve filmu dále hrají Leoš Noha, Roman Štolpa či Peter Butko. Pro film vznikla i  coververze známé písničky Podvod Jana Nedvěda, kterou pro film nazpíval český zpěvák s moldavskými kořeny Calin PanfiliUkázka s coververzí písničky Podvod zde: https://youtu.be/7qc074zb4Ss

Shoky & Morthy: Poslední velká akce jsou dílem producentů Emmy ověnčeného seriálu #martyisdead Vratislava Šlajera a Jakuba Košťála ze společnosti Bionaut (Svět pod hlavou, Mamon, Pouta), spoluproducenty jsou i režisér Andy Fehu a kameraman snímku Jakub Ševčík. Film se natáčel kromě Prahy také v Brně a nedalekých Nedvědicích. Jihomoravská část natáčení vznikala ve spolupráci s Brno Film OfficeFilm podpořil Státní fond kinematografie a Jihomoravský filmový nadační fond

Trailer zde: https://youtu.be/W5h2pbeP_uk

Publikováno 04. 08. 2021 v rubrice Film