Vzniká rodinný animovaný seriál Hovnays s hlasy hvězdných herců

Podpořte na Hithitu originální, nezávislý a ryze český pohádkový počin! Autor legendárních Krysáků je zpět! Známý tvůrce animovaných filmů Cyril Podolský po Edovi, Hodanovi, Hubertovi a Ludvíkovi z oblíbeného večerníčku stvořil ještě o něco svéráznější hrdiny - Hovnaysovi. o „krásných duších ve škaredých tělech" Podolský poprvé realizuje ve vlastní produkci. Bez velkých televizí v zádech, bez cenzury. Část peněz na realizaci smělého záměru se právě v těchto dnech snaží získat prostřednictvím dárcovské kampaně na crowdfundingovém portále Hithit.

Buďte u vzniku originálního, nezávislého a ryze českého pohádkového seriálu! Podpořte Hovnays na https://www.hithit.com/cs/project/9379/hovnays

Tři rodiny hovínek. Jedna žije v zadku, druhá v suchém záchodku a třetí ve křoví. Jednoho dne se sejdou v podzemí brněnské kanalizace, odkud vyrazí na pouť za bílou porcelánovou WC mísou. Nikdo z nich přitom neví, jestli mísa, o které vyprávěl starý děda Hovnays, opravdu existuje... Jisté je, že v 10 dílech seriálu, který zaručeně pobaví děti i hravé dospěláky, se budou dít nevídané věci. Bobays, Božena, Hugo, Kurt Puch a další aktéři dobrodružné cesty promluví známými hlasy Jaroslava DuškaMartina DejdaraLucie VondráčkovéJana RosákaPavla Lišky a dalších herců i neherců. Hudbou je doprovodí kultovní  skupina Tři sestry.

Loutkový seriál formátu večerníčku poprvé v historii vzniká v ryze soukromé produkci, jde o jedinečný počin v oblasti českého animovaného filmu. Malý a nezávislý, „garážový" ateliér se přitom opírá o absolutní profesionální špičku v oboru. Část původního týmu Krysáků doplnily nové tváře, například Ivo Hejcman, režisér populárních Králíků z klobouku. Všichni pracují bez honoráře, z radosti a jde jim to skvěle. Práce na Hovnaysových začala vloni v létě, za tři měsíce byla hotová první animovaná videa.  Termín dokončení zavisí mimo jiné na množství peněz, které se podaří vybrat během aktuální crowdfundingové kampaně. 

„Pomozte nám vrátit klasický český animovaný film zpátky na světové výsluní, kam patří!"apelují tvůrci a motivují vstřícné donátory na Hithitu lákavými odměnami. Jednodenní návštěva ateliéru pro celou rodinu, loutka vyrobená podle vás, kalendář či samolepky rodiny Hovnaysů, rodinná premiéra prvního dílu s tvůrci, předplatné MírPlay (divadlo Mír v Ostravě je partnerem rodiny Hovnaysů)... Hovnaysové už mají i Facebook, Instagram a kanál na YouTube, kde je můžete sledovat.

WEB https://www.hovnays.cz/

FB https://www.facebook.com/hovnays

IG https://www.instagram.com/hovnays/?igshid=1akfo8qs9zlhr

YouTube https://www.youtube.com/channel/UCKvSzD4zHZwWLNj6ICHCe_w/videos

Publikováno 11. 03. 2021 v rubrice Film