Electronic Beats Recommends nabídne koncert Caribou a DJ set Matta Didemuse z Junior Boys

  • V rámci Electronic Beats, mezinárodního hudebního a lifestylového projektu společnosti Deutsche Telekom, zavítá do České republiky, Německa, Rakouska a Maďarska multiinstrumentalista Caribou
  • EB Recommends – klubová akce roku v rámci mezinárodního turné
  • Prodej lístků zahájen

Projekt Electronic Beats Recommends se zaměřuje nejen na představování začínajících a nadějných umělců, jako tomu bylo třeba vloni v případě kapely The Asteroids Galaxy Tour, ale dává prostor také umělcům, kteří už mají jméno na klubové scéně a také výrazný vliv na soudobou hudební scénu.

Kdo by v roce 2010 odpovídal této definici lépe než kritikou i hudebními fanoušky tolik uznávaný Dan Snaith vystupující pod přezdívkou Caribou? Electronic Beats Recommends představí tohoto multiinstrumentalistu původem z Kanady ve středu 1. prosince v pražském Lucerna Music Baru a nebude chybět ani Matt Didemus z Junior Boys. Předprodej lístků byl zahájen v síti Ticketpro nebo jako Lístek v mobilu.

Mohlo by se zdát, že hudba a matematika spolu moc neladí, ale učiteli matematiky Danu Snaithovi se podařilo přenést zdánlivě nudný svět čísel a fakt rovnou na mezinárodní hudební scénu. Caribou přistupuje ke své hudbě s matematickou přesností a s každým novým albem svůj sound ještě více vypilovává. Jeho poslední album Swim se setkalo s velkým úspěchem a hned získalo cenu německých kritiků v kategorii ‘Nu and Etreme’. Návštěvníci Lucerna Music Baru jistě ocení DJ set z dílny kapely Junior Boys. Kanaďané Jeremy Greenspan a Matt Didemus, který nahradil Johnnyho Darka, původního člena tohoto dua, se na scéně objevili poprvé v roce 2004. A hned s debutovým albem Last Exit si díky jedinečné kombinaci synth-housového zvuku a melancholických vokálů Jeremyho Greenspana získali Junior Boys značnou popularitu. Jako koproducenti se shodou okolností také podíleli na skladbě multiinstrumentalisty Caribou, hlavní hvězdy letošního Electronic Beats Recommends. Konkrétně jde o skladbu nazvanou She’s the one z alba Andorra.

Electronic Beats je mezinárodní hudební a lifestylový program společnosti Deutsche Telekom, který přináší živá hudební vystoupení po celé Evropě, vydává vlastní čtvrtletník, oceněný DVD magazín Slices zaměřený na elektronickou hudbu a provozuje webové stránky www.electronicbeats.net, na kterých jsou k dispozici streamované videonahrávky z živých vystoupení na EB TV, exkluzivní remixy a živé nahrávky vysílané prostřednictvím internetového rádia, recenze alb a aktuální informace z oblasti módy a životního stylu.

Více informací najdete na www.electronicbeats.net nebo www.electronicbeats.cz

Vystoupení Caribou v rámci Electronic Beats Recommends

1. 12. Praha, Lucerna Music Bar + DJ set Junior Boys & zvláštní host

Vstupenky: Vstupenka za 249 korun k zakoupení v předprodeji Ticketpro, www.ticketpro.cz

Lístek v mobilu

Lístek za 199 korun pro zákazníky T-Mobilu, za 249 korun pro zákazníky ostatních operátorů

Platba je možná pomocí kreditní karty nebo v případě zákazníků T-Mobilu prostřednictvím měsíčního vyúčtování služeb. Lístek přijde jako čárový kód formou MMS, která se předloží u vstupu.

K zakoupení na: www.t-music.cz nebo www.electronicbeats.cz

Další vystoupení v rámci turné:

8. 11. Mnichov, Feierwerk + Barbara Panther

14. 11. Lipsko, Centrální divadlo + Barbara Panther

15. 11. Hamburg, Uebel & Gefaehrlich + Mount Kimbie & Barbara Panther

16. 11. Heidelberg, Enjoy Jazz Festival + Mount Kimbie & Barbara Panther

29. 11. Kolín, Gloria + Mount Kimbie & Barbara Panther

2. 12. Budapešť, Gödör + Support

4. 12. Vídeň, Fluc + Mount Kimbie & Barbara Panther

5. 12. Frankfurt, Mousonturm + Mount Kimbie & Barbara

Publikováno 18. 10. 2010 v rubrice Hudba