Nové album kapely Black Tiger přináší autorské skladby plné melodického rocku a emocí

V říjnu vydává olomoucká kapela Black Tiger své debutové album nahrané v Itálii ve studiu Tanzan Music s producentem Mariem Percudani. Album, které nese název kapely, představuje českým posluchačům méně známý žánr - melodický rock pro dospělé (AOR). Kapela na něm představuje výhradně vlastní autorské skladby. Na albu účinkuje mimo jiné například světoznámý americký hudebník Dan Reed. Design CD navrhnul tatér Oldřich Pavelek.  

Kapela Black Tiger působí na české hudební scéně od roku 2010 a v těchto dnech vydává na značce Freemood/Tanzan Music celosvětově své debutové album, které po více než roční přípravě nahrála v italském studiu Tanzan Music s kytaristou a producentem Mariem Percudani (kytarista kapel Hardline a Hungryheart). Na albu účinkuje řada zahraničních hostů, např. americký hudebník Dan Reed z kapely Dan Reed Network, Mario Percudani a Josh Zighetti z Hungryheart, Giulio Garghentini nebo přední italský saxofonista Alessandro Moro.

 

Zpěvák kapely Jan Trbušek představuje album: „Po textové stránce je album kolekcí pocitů a myšlenek, které se v našem věku dotýkají nás všech. Inspiraci hledám ve svém osobním životě a v životech svých nejbližších přátel," a dodává s úsměvem: „cílem bylo vytvořit album, které bude v rámci žánru originální a rozpoznatelné, melodické, hudebně zajímavé a pestré. Album, které bude sice čerpat z klasiků žánru, ale současně bude po zvukové stránce moderní a bude pozitivní - bude přinášet dobrou náladu."

 

Rodáci z Moravy představují jako jedni z mála českých muzikantů melodický rock. Tento žánr vznikl v 70. a 80. letech 20. století jako „umírněnější" rock s důrazem na melodii, také nazývaný jako AOR - Adult Oriented Rock (Rock pro dospělé). Mezi nejznámější zahraniční zástupce této odnože melodického rocku patří například Bon Jovi, Journey nebo Foreigner. Kapela má čtyři členy: Jan Trbušek (zpěv), Radim Streck (kytara), Luboš Ferbas (basa), Petr Konečný (bicí). CD cover připravil speciálně pro toto album Oldřich Pavelek, populární český tatér, graficky jej pak zpracoval zkušený Dan Friml.

 

Link na videoklip k singlu Don´t Leave Me: https://youtu.be/Sh-hDNgTgUQ

Facebook: facebook.com/blacktigerband

Publikováno 29. 10. 2018 v rubrice Hudba