Spectaculare příváží nový projekt členů The Cinematic Orchestra

Pátý ročník Festivalu Spectaculare začne naplno až v lednu, no svým fanouškům přináší jednu lahůdku už teď - na říjen do Prahy pozvali nový projekt členů kultovních The Cinematic Orchestra - kapelu The Breath. Nová "superskupina" složená ze známých osobností zahraje exkluzivně v klubu Jazz Dock ve středu 11. října.

Za kapelou The Breath stojí hlavně bývalý kytarista The Cinematic Orchestra Stuart McCallum a také irská zpěvačka a flétnistka Ríoghnach Connoly, známa mimo jiné i z formací Honeyfeet a Afro Celt Sound System. Kapelu tvoří i dva současní členové The Cinematic Orchestra, klavírista John Ellis a bubeník Luke Flowers.

Už samotné složení kapely napovídá o jejím hudebním směřovaní a výsledný zvuk se dá asi nejlépe popsat jako tradiční The Cinematic Orchestra okořenění o soulový zpěv Ríoghnach. The Breath nahráli minulý rok debutový album Carry your Kin, který britský Guardian označuje jako "sofistikovaný atmosférický počin na pomezí ambientu a soulu". Jejich hudba však nabízí i vlivy irského folku, jemné povznášející riffy propracovaných kytarových ploch i elektronických zvuků. Album produkoval slavný mister zvuku Tchad Blake, který v minulosti spolupracoval na nahrávkách takových hudebních veličin jako U2, Tom Waits, Pearl Jam či Peter Gabriel, který je také šéf labelu Real World, kde The Breath ostatně loňské album vydali.

FB event: https://www.facebook.com/events/237162286811748/

 

 

Publikováno 10. 10. 2017 v rubrice Hudba