Akce crave nabídne hudební lahůdky v pečlivě sestaveném menu

crave je jednodenní hudební akce, která proběhne 10. září v klubu Fuchs2 na ostrově Štvanice. Jedno místo, 3 stage, 15 umělkyň a umělců, DJs i live acts z domácí i zahraniční scény. Crave je rave do ranních hodin, a zároveň generační výpověď aktuálních hudebních trendů. Neklademe limity, nenastavujeme hranice, jsme otevření všem. No judgments, just open and safe space.

crave je manifest našich společných hodnot, postojů a toho, jak vnímáme současný svět a 'club music behavior'. Jelikož hudba je médium, ke kterému máme nejblíže, a kde se zároveň snoubí naše profesní dovednosti, jednodenní hudební event je přirozené vyústění těchto hledisek. crave je objevování nového, ochutnávání chlebíčků, které chceme servírovat, a které pro nás všechny dohromady vytvoří atmosféru, jež nám na současné scéně chybí. 

crave v prvním roce podpoří Lucia Lu, která je zosobněním berlínské kulturní rozmanitosti. Jako promotérka spoluzaložila kolektive Hoe_mies, jehož posláním je vytvářet příležitosti pro LGBTQ umělce a členy komunity. Jako DJka svými energickými, pozitivními a nápaditými sety bourá zažité představy a zpochybňuje stereotypy toho, jak "Berlínské techno" vypadá, zní a hlavně pro koho je. 

Druhou headlinerkou je Denise Chaila, irská ikona zrozená téměř přes noc. Její poetický hip hop je opravdový kus umění. Tato bohyně vás překvapí svým charismatickým tónem hlasu i energií, kterou do svých tracků vkládá. Loni ještě rising star, letos už star se vším všudy. Chaila je rozhodně 'one to watch'. Její show ve Fuchsu doplní ještě dva MC's, kteří jejímu vystoupení dodají crispy element.

Dalšími potvrzenými jsou DJky z Gash Collective, což je irská platforma zaměřená na podporu identifikace žen a LGBTQ+ producentů a DJ's v oblasti elektronické hudby. GASH kolektiv byl založen na Mezinárodní den žen 2016, inspirován dalšími podobně smýšlejícími iniciativami po celém světě. Skrze sdílení nápadů, spolupráce, pečlivě kurátorovaných večírků a akcí, stejně jako produkčních a DJ workshopů, chce GASH kolektiv dát pozornost marginalizovaným talentům, které často zůstávají nepovšimnuté nebo nepoznané.

Antonia XM je DJka, producentka a zpěvačka z Vídně. Amblio je DJ a spolukurátor labelu a platformy ashidapark.  O slovenském producentovi FVLCRM jste už asi slyšeli. Naposledy možná, když odehrál neskutečný set na hlavní stagi festivalu Pohoda. bad focus už dávno není jen ten, který zní jako český John Hopkins. Jeho tvůrčí duch přináší kombinaci hudebních žánrů, nové beaty a melodie. David Daniel, známý jako Miss Petty, je první česká drag queen, produkující svoji vlastní hudbu. Česko-ukrajinská zpěvačka a producentka Dmitrievna balancuje na hranici techna a popu, výrazně ovlivněná berlínskou scénou. Arletu Berndorf, jednu z nejvýraznějších rapperek na domácí scéně, nemusíme dlouho představovat. Texty ve svých skladbách neúnavně řeže do společenských i každodenních osobních témat. Mary C moc dobře ví, že hudba zásadně mění a ovlivňuje svět a lidi kolem nás. Tasya je pražský poklad z Ruska. Její tóny skáčou po místnosti jako pingpongový míček a společně s audiovizuální show vám na parketu přinesou úsměv na tváři. Rychlé tempo a Barbora jsou téměř synonymum. Nezaškatulkovatelná djka a promotérka stojí nejen za známou hudební značkou Tetris, ale taky třeba za rozjezdem klubu swim. 

Pro další info follow crave na instagramu a na FB události.

Publikováno 07. 09. 2022 v rubrice Kluby