Peter Lipa oslaví osmdesátiny novým albem NOLA, koncertem a křtem

Legendární „jazz-bluesový guru" Peter Lipa 30. května oslaví neuvěřitelné 80. narozeniny. A oslaví je křtem svého nového alba NOLA, které vychází rovněž 30. května. Křtít a samozřejmě také zpívat a hrát se bude od 19 hodin v pražském hudebním klubu Doupě za aktivní účasti Michala Prokopa, Emila Viklického, Michala ŽáčkaMarkéty Foukalové a Ondřeje KonrádaZáznam tohoto jedinečného večerapořídí Česká televize.

To podstatné je řečeno už samotným názvem alba NOLA. Jak známo, NOLA znamená New Orleans Louisiana. Právě tam Peter Lipa část alba nahrával a splnil si tak životní sen.  „17. - 18. 11. 2022 jsem se vydal do New Orleans nahrávat svoji hudbu s tamními hudebníky. Tohle město miluju, protože hudbou žije a dýchá. Všude, na každém kroku. French Quarter s okolím je místo, kde každý večer stovky hudebníků hrají pro svou radost a pro radost diváků, kteří tam právě proto přicházejí. 

Jedenáct skladeb se nahrávalo v Bratislavě a v New Orleans. Neliší se jen textem, ale také aranžemi a celkovou atmosférou - obě verze hrály různé sestavy. Na Slovensku Peter Lipa pozval do studia třeba hráče na klávesové nástroje Martina „Majlo" Štefánika, bubeníka Martina Fedora nebo svého syna Petera Lipu jr., se kterými v posledních letech často spolupracoval. Pro anglickou verzi dal producent Jamison Ross, on sám usedl za bicí, dohromady výtečné neworleanské hudebníky (Steve Glenn, Terrance Taplin, Jeron "Ricio" Fruge, Orlando Gilbert, Oscar Rossignoli, Max Moran, Ari Teitel).

Publikováno 24. 05. 2023 v rubrice Kluby