Podporujme své oblíbené kluby, dokud je ještě máme!

Balada Bar (Praha)
Balada Bar existuje necelé tři roky poblíž nové stanice metra Bořislavka. Je to jedno z posledních míst v Praze, kde často hraje punk, kde obsluhu opravdu baví čepovat pivo a kde si můžete jen tak upořádat jakoukoliv akci bez ohledu na žánr, pokud ovšem neodporuje listině práv a svobod. Balada Bar uspořádal desítky benefic a je nakloněn začínajícím kapelám. Nyní vás žádá o solidaritu a případný příspěvek na účet 231904509/0300. Je možné si též něco koupit ve virtuálním Baladím shopu. Je do něj možné ještě něco věnovat.

Underdogs' (Praha)
Stejně jako řada podniků se klub Underdogs' dostal kvůli pandemii koronaviru do více než prekérní situace a bojuje o přežití. Vzhledem k tomu, že je Underdogs' financovaný pouze z akcí, které se tu konají, a peněz, které lidi během nich utratí na baru, přišel klub o veškerý zdroj příjmů, ze kterých se platí nájem, provoz klubu, rekonstrukce prostoru a v neposlední řadě výplaty lidem, pro které je práce v Underdogs' často jejich hlavním příjmem. A bez vás to nedáme. Co tedy můžete udělat, abyste nás podpořili? Až otevřeme, můžete nás jednoduše podpořit tím, že budete chodit na koncerty a party, dáte si drink na baru nebo si třeba koupíte Underdogs' triko. Pokud byste nás chtěli podpořit už teď a třeba v tom i po nějakou dobu pokračovat, můžete se stát naším patronem/patronkou na Patreonu. Alternativně můžete přispět i jednorázově na náš účet 1078620001/2250 s poznámkou "Dar Underdogs'"

Punctum (Praha)
Punctum sídlí už pět let v centru Prahy na Žižkově. Pořádáme koncerty s tou nejpestřejší dramaturgií alternativní a experimentální hudby, ale také přednášky, diskuze, lekce jógy či meditace, projekce nebo performance. Provozujeme internetové Radio Punctum a label Punctum Tapes a v poslední době funguje prostor v Krásově ulici jako nahrávací studio. Nakládáme kimčchi a rádi experimentujeme i s další zeleninou. Loni jsme za naše aktivity získali ocenění Vinyla v kategorii Počin roku. 
Naší ambicí je propojovat lidi a projekty z nejrozličnějších subkultur, protože věříme, že právě dialog, tolerance, rozmanitost a jinakost nejvíce obohacuje. To nejcennější na Punctu je zcela jistě komunita, která se okolo prostoru za pět let utvořila - toho si moc vážíme a ta nás také zavazuje. 
Pokud byste hledali prostor pro nahrávání, zkoušení nebo chtěli něco streamovat, rádi vám vyjdeme vstříc a určitě se ozvěte (info@punctum.cz). Snažíme se i v této době umělcům poskytovat zázemí a podporu, jak jen to je možné a především v současné době bezpečné a ohleduplné. Budeme vám také velmi vděční, pokud nás podpoříte finančně, jedno jakou částkou (https://www.punctum.cz/donate). Každý dar pomáhá. Moc vám děkujeme!

Zdroj: Manifest úzkosti

Publikováno 24. 03. 2021 v rubrice Kluby