Pražská stand-up show Billa Baileyho - Mannyho z Black Books - se blíží!

Skvělý britský herec a stand-up komik Bill Bailey se v rámci evropského turné vrací podruhé do Prahy, kde 26. září vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny se svojí novou show Limboland. Vystoupení pohotového a vtipného komika, který se i na „těžké" věci života umí podívat s ironií a patřičným nadhledem, se po celém světě setkává s nadšenými reakcemi publika i příznivým ohlasem kritiky. 

Hlavní myšlenkou stand-up show Limboland je střet mezi naším vnímáním života a tvrdou realitou, která s oblibou přidá ještě pár kopanců navrch. Bill nedá publiku vůbec vydechnout, kromě mluveného slova servíruje v rychlém tempu také geniální hudební kusy - od protest songu přes srdcervoucí country až po nejpomalejší verzi písně Happy Birthday, jakou jste kdy slyšeli. Připravte si bránice, protože Bill patří k tomu nejlepšímu, co současná scéna stand up komedie nabízí!

Bill navštívil Prahu poprvé před dvěma lety, kdy se svou show Qualmpeddler nadchl totálně vyprodaný sál pražského divadla Hybernia. Během své tehdejší návštěvy vysvětlil, proč v posledních letech dává jednoznačně přednost stand-up před svými dalšími profesními aktivitami: „Stand-up zahrnuje všechno, co dělám rád. Je tam hraní, jsou tam skeče, přízvuky, hudba, kontakt s publikem. Prostě všechno v jednom."

Bill Bailey je držitelem ceny British Comedy Award. Kromě sitcomu Black Books, hrál v seriálu BBC1 Jonathan Creek, ve vánočním speciálu Doctor Who, v dramatu Skins a má za sebou řadu různorodých televizních aktivit. Dlouhodobě podporuje charitativní organizace (International Animal Rescue, The Sumatran Orangutan Soceity, Bowel Cancer UK a další). Má čestný doktorát z australské univerzity Sunshine Coast v Queenslandu za významný přínos k zlepšování životního prostředí na planetě.

„Bailey je virtuóz. Exkluzivní přehlídka komediálních stylů od hudby až po alternativní komedii." (Sunday Times)

„Inteligentní a zábavný. Vzrušující mysl. Dechberoucí." (Metro)

„Bailey je ve hře. Na jejím vrcholu." (The Times)

Bill Bailey: Limboland, 26. září v 20:00, Praha (Lucerna - velký sál). Představení je v angličtině, bez tlumočníka. Vstupenky jsou v prodeji na na www.ticketpro.cz.

 

Publikováno 17. 08. 2016 v rubrice Kluby