Uherský Brod hostí unikátní výstavu – Bible včera, dnes a zítra

Unikátní putovní výstava Biblí v desítkách jazyků bude k vidění od 25. července do 5. srpna 2016 v Uherském Brodě. K vidění bude nejstarší latinská Bible z roku 1693 (Vulgata), ale i mnoho novodobých Biblí. Dále zde budou vystaveny zpěvníky, kancionály, modlitební knížky, Bible a biblické příběhy pro děti a mládež, studijní materiály a komentáře, mapy a atlasy. Součástí výstavy bude i studium biblických témat a diskuze. 

Unikátní putovní výstava Bible včera, dnes a zítra, která je součástí Světového Muzea a Knihovny Bible, představuje Bibli a její poselství ve vybraných městech a obcích České a Slovenské republiky. Návštěvníci se tak mohou seznámit nejen s Biblí, ale i tím, co s Biblí souvisí. K vidění budou exponáty v desítkách jazyků - např. hebrejština, esperanto, španělština, afrikánštině, svahilštině, čínštině nebo například ve vietnamštině. Návštěvníky jistě zaujme také Bible s ilustracemi španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího, Bible, která je vyrobena ze speciálního papíru a je nezničitelná vodou ani ohněm, nebo Bible v několika tichomořských jazycích. Skutečným unikátem je pak mluvená Bible ve formě MP3, která obsahuje nahrávku celé Bible v jazyce Pidgin English, kterým hovoří domorodci na ostrově Papua nová Guinea. K vidění budou i nádherné obrázky dětí z celé České a Slovenské republiky, mapy a další unikátnosti. Návštěvníci se budou moci zapojit také do ručního přepisu Bible. Účastnit se návštěvníci mohou i přednášek a odborných výkladů.

 

Putovní výstava Bible včera, dnes a zítra bude probíhat od 25. července do 5. srpna 2016 v Dominikánském klášteře v Uherském Brodě, od pondělí do pátku vždy od 9:00 do 18:00 hod.

Více informací naleznete na www.vystavabible.cz/ a http://www.biblianacestach.sk/

Publikováno 21. 07. 2016 v rubrice Knihy