ORGANIZAČNÍ NOVINKY 45. MFF KARLOVY VARY 2010

45. ročník MFF Karlovy Vary připravil jako každým rokem několik novinek v organizaci, které by měly opět zlepšit podmínky pro návštěvníky, ale i akreditované hosty a novináře.

Třebaže řada kulturních akcí průběžně zvyšuje cenu vstupného, cena tzv. Festival Passu MFF Karlovy Vary zůstává i pro 45. ročník stejná, tedy 1000,- Kč na celou dobu konání festivalu (včetně systému slev a možnosti zakoupení passu na kratší období). Cena Festival passu pro studenty zůstává 700 Kč.

Festival pass i nadále opravňuje k vyzvednutí 3 vstupenek na 3 různá představení denně.

Nadále však hledá festival různé formy, jak co nejvyššímu počtu diváků umožnit návštěvu vybraných představení, a to i v případě, že vstupenky již nebudou k dispozici.

V platnosti zůstává možnost na základě platného festival passu obsadit volná místa v sále těsně před začátkem představení. Vzhledem k variabilitě festivalového programu návštěvníci často vyzvednutou vstupenku nevyužijí, a proto dávají organizátoři tímto způsobem šanci dalším zájemcům.

Festival má stále svou fan page na Facebooku a do dnešního dne se přidalo již 7000 fanoušků .

V minulých letech jsme výrazně posílili novinářské a industry projekce a setkali se s kladným ohlasem. Novináři a držitelé akreditace industry budou mít i letos možnost prostřednictvím série projekcí zhlédnout filmy z obou oficiálních soutěžních sekcí – Mezinárodní soutěž (Kongresový sál) a soutěž Na východ od Západu (kinosál C), sekce Fórum nezávislých (kinosál A), v níž bude zvláštní porota udělovat cenu Nezávislá kamera a dále výběr snímků z ostatních nesoutěžních sekcí. Podle předběžného programu plánuje festival zorganizovat více než 100 projekcí pro novináře a držitele akreditace industry.

Samozřejmě veškerý standardní servis zůstane na nejvyšší možné úrovni stejně jako v uplynulých letech.

Publikováno 09. 06. 2010 v rubrice Ostatní