Festival dětem- Na 45. MFF Karlovy Vary bude připravena řada aktivit pro děti

Organizátoři MFF Karlovy Vary ve spolupráci s dalšími organizacemi se rozhodli usnadnit pobyt na festivalu rodičům s dětmi. Pro 45. ročník MFF Karlovy jsou připraveny nabídky jak na hlídání dětí, tak pro jejich aktivní pobyt.

Dětský koutek a dětský stan v areálu hotelu Thermal

V průběhu 45. ročníku MFF Karlovy Vary bude ve spolupráci s Mateřským centrem a hotelem Thermal ve dnech 2. -10. 7. 2010 v prostorách hotelu zřízen „Dětský koutek“ a „Dětský stan“. Oba prostory budou v provozu denně od 8.45 do 20 hodin. Kapacita vnitřního „Dětského koutku“ je maximálně 8 dětí a 2 dospělé osoby, kapacita venkovního „Dětského stanu“ je cca 15 dětí a 2 dospělé osoby. Vnitřní koutek je určen dětem ve věku 1,5 – 5 let, Dětský stan dětem ve věku 4 – 12 let. Jedno dítě může být hlídáno maximálně 3 hodiny vcelku. Společnost EUROVIA CS, a. s., připravila do Dětského stanu ve dnech 3. - 6. 7. v 10, 13 a 16 hodin v rámci projektu Rozhlédni se! školení na téma bezpečnost silničního provozu. Kromě těchto školení budou po celou dobu ve stanu soutěže. Na šesti stanovištích řeší děti úkoly z oblasti bezpečnosti silničního provozu na téma bezpečná chůze, bezpečná jízda na kole a jak se správně chovat v autě. Správné odpovědi budou oceněny dárky – reflexní vesta, omalovánky, pastelky a další dárky.
  • Personál Dětského koutku a Dětského stanu přebírá za děti plnou zodpovědnost a děti budou během pobytu v Dětském koutku a Dětském stanu pojištěné. Při předání obsluze obou zařízení bude proveden záznam do knihy evidence.
  • Za hlídání je vybírán poplatek 50 Kč/1 hod a 25 Kč za každou další hodinu.
  • V Dětském koutku i Dětském stanu je zajištěn pouze pitný režim, pokud budou děti hlídány delší dobu, rodiče dětem zajistí svačinku.
Partnerem Dětského koutku a Dětského stanu je společnost EUROVIA CS, a.s.

Aeroškola v Aeroportu

Letos můžete navštívit Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary i se svými dětmi a nemusíte se přitom bát, že je tenhle výlet bude nudit. Aeroškola totiž vyráží do Varů taky! Usídlí se v Aeroportu – v již tradičním centru zábavy a odpočinku pro všechny festivalové návštěvníky. Lektoři Malé školy animace a letního filmového soustředění Aertěk pro děti připravují filmové a animační dílny, během kterých si i ti nejmenší budou moci vytvořit svůj vlastní animovaný film na speciálních prosvětlovacích stolech, nakreslit flipbook, natočit festivalovou reportáž, nebo třeba navrhnout filmový plakát pro svůj oblíbený film (ve spolupráci s Filmovou galanterií Terryho ponožky) Kdy a kde Naše dílny můžete se svými dětmi navštívit od soboty 3.7. každý den až do konce festivalu 10.7. a to v době od 10:00 do 13:00 v prostorách Aeroprotu - tedy v budově bývalé České spořitelny na Divadelním náměstí 43 v Karlových Varech. Poplatek za účast na dílnách bude 50 Kč. Program Během toho, co vaše děti budou zabrány do kouzel animace, klíčování, zvukových efektů a jiných filmových postupů, máte možnost dát si u nás v klidu kávu, přečíst festivalový deník, nebo si třeba i zajít na film.
  • Vaše děti si zatím vyzkouší naše zbrusu nové animační stoly se skleněnou deskou a podsvícením, které umožňují experimentování s nejrůznějšími materiály včetně sypkých hmot (písek, koření, luštěniny a pod.), malování přímo na sklo barvou, vrstvení a prosvětlování barevných fólií a také spojování dvou samostatných plánů.
  • Dále si účastníci našich dílen mohou vytvořit flipbook - jednoduchou animovanou knížečku při využití různých výtvarných technik.
  • Kdo se zajímá o filmové triky, může si v Aeroportu vyzkoušet i techniku klíčování s pomocí speciálního klíčovacího plátna.
  • Aktuálně budeme do programu zařazovat i workshopy pro větší děti - například reportážní dílnu, která bude probíhat v ulicích města - účastnící si vyzkouší na vlastní kůži, jaké je to být reportérem a natáčet reportáže v terénu.
Aktualizovaný program s dalšími aktivitami pro dětské návštěvníky na jednotlivé dny budeme průběžně zveřejňovat na blogu Aeroškoly http://aeroskola.blogspot.com a na Facebooku Aeroškoly. Informace získáte také na aeroskola@kinoaero.cz . Vše o Aeroškole na www.aeroskola.cz
Publikováno 21. 06. 2010 v rubrice Ostatní