Jarní LEMARKET je tu! Galerie Mánes ožije v květnu originální českou a slovenskou tvorbou

Pražská Galerie Mánes se v květnu potřetí promění v moderní tržiště plné originálních českých a slovenských značek. Jarní LEMARKET startuje 21. května. Během dvou nabitých dní budou moci návštěvníci obdivovat výrobky 90-ti tvůrců. Na jarním LEMARKETU se představí šperky Hanus Lamr Jewelery, pohodlné oblečení Lull Loungewear ze Slovenska, sportovní designové oblečení Syn v pohybu či krásné dřevěné hračky KUTULU. Návštěvníci se však mohou těšit i na domácí pečené müsli Janova Pec, bylinné olejíčky a vůně JaGaia a mnoho dalšího.  

 

 

„Zjistily jsme, že v České republice a na Slovensku existuje spoustu skvělých malých značek, které není jednoduché objevit, nebo nakoupit a tak jsme se rozhodly vytvořit prostor, který to umožňuje. Dáváme si záležet na výběru tak, aby návštěvníci mohli objevovat a nakupovat nejrůznější produkty, od módy po paštiky a každý si našel to své," říká organizátorka Lucie Vaňková.   Nápad na originální moderní tržiště v srdci Prahy se zrodil v hlavě Lucky Vaňkové a Eleny Šulcové před třemi lety a od té doby je pro ně při výběru prodejců důležitá zejména kvalita, originalita a lokální výroba tvůrců. 

 

„Baví nás podporovat lidi, kteří se rozhodli jít svou vlastní cestou, založit si své podnikání a tvořit v malé produkci originální produkty. Těší nás pak vidět úsměvy návštěvníků, kteří si odnášejí své úlovky. Stejně tak nás baví vytvářet atmosféru tržiště, které sdružuje veřejnost a je tak přirozenou a příjemnou podobou nákupu," dodává Elena Šulcová.

 

 

Od 21. do 22. května tak nabídne pražská Galerie Mánes již potřetí přes 90 značek nejen českých, ale také slovenských tvůrců.  Návštěvníci se mohou těšit na již zmiňované originální šperky Hanus Lamr Jewelery, kvalitní ručně dělané boty a batohy Davida Šušky, oblečení City Folklore, streetfashion Abideless či dřevěné hračky KUTULU.

 

Chybět nebudou ani laskominy pro gurmány: domácí pečené müsli Janova Pec, přírodní české marmelády Marmeládová zahrada či lahodné domácí paštiky Čongrády. Na své si přijdou i milovníci ekokosmetiky, vůbec poprvé se na LEMARKETU představí bylinkové olejíčkové a voňavkové království JaGaia. Stejně jako v loňských ročnících ožije i letošní jarní LEMARKET také doprovodnými koncerty - návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Emmy Smetany, kapely Jamestown a taneční vystoupení a Djs.

 

O LEMARKETU

S nápadem na organizaci moderního tržiště s nabídkou originálních výrobků českých a slovenských značek přišly kamarádky z dětství, Elena Šulcová a Lucie Vaňková. První ročník LEMARKETU se uskutečnil v roce 2013 v prostorách hotelu Fusion a od té doby našel své místo v srdci Prahy, v Galerii Mánes, kde se koná i letos.  Od 21. do 22. května mohou návštěvníci koupit krásné dárky, ale také se osobně poznat s tvůrci, užít si kulturní program, ochutnat gurmánské laskominy a vychutnat si příjemné chvíle po boku svých přátel či rodiny.

  

Jarní LEMARKET

21. a 22. května 2016, Galerie Mánes

Sobota 10:00 - 21:00, Neděle 10:00 - 19:00

Děti do 10ti let a senioři nad 60 let vstup zdarma

LEMARKET podporuje: Zdravotní klaun, Metráž

Více na www.lemarket.cz 

 

 

Publikováno 02. 05. 2016 v rubrice Ostatní