Víkendový tip: Červnové Art Safari 32 – Hostina (především pro oči) ve Studiu Bubec v Praze-Řeporyjích

Tradice oblíbených uměleckých festivalů Art Safari pokračuje! Art Safari

s pořadovým číslem 32 a podtitulem Hostina se ve Studiu BubecPraze-Řeporyjích koná o víkendu 17. a 18. června. Hlavním tématem tentokrát bude, jak už název předznamenává, jídlo. 

Výjimečný a kreativní způsob úpravy potravin je v dějinách i v současnosti oceňován podobně jako umění. V tematicky koncipované expozici Art Safari 32 bude naopak umění prezentováno na jídelních tabulích jako jídlo. Nenechte si ujít jedinečnou hostinu! V rámci Art Safari 32 představí své práce Jakub Berdych, Michal Cimala, Jiří David, Ivana Hanzlíková, Vendula Chalánková, Josefína Jonášová, Maud Kotasová, Jiří Kovanda, Jan Kovařík, Magdalena Kwiatkovska (PL/CZ), Eliška Lhotská, Tomáš Medek, Ondřej Oliva, Karin Písaříková, Míla Preslová, Veronika Ratajová, Marek Rejent, Lucie Schubertová, Antonín Střížek, Tomáš Svoboda, Miloš Šejn, Nicole Taubinger (GER/CZ), Dagmar Urbánková, Dušan Váňa, Martin Velíšek, Uli Westphal (GER) a Diana Winklerová.

„Jídlo - fyzická potrava je jednou ze základních potřeb, palivo pro organismy. Jídlo je byznys. Jídlo je odznakem společenského statutu. Jídlo je ekologickým prohlášením. Jídlo je politickým aktem. Jídlo je zdrojem zábavy, vyplněním prázdnoty...," říká kurátorka Art Safari 32 Daniela Kramerová a dodává: „Umění nemůže zůstat stranou. Po staletí je jídlo v zátiší i alegorických výjevech zdrojem smyslových požitků i symbolických významů. Hostiny, počínaje Poslední večeří, jsou oblastí spirituálních i fyzických prožitků, místem setkání a pro nás pak informací o dobovém životním stylu. S jídlem je spojena základní náboženská a vztahová symbolika, rituály vítání, přijetí, spojení.

Publikováno 11. 05. 2017 v rubrice Ostatní