Výtvarný tip: Výtvarné kurzy a workshopy v pražské Latin Art Gallery startují již tento měsíc!

Pražská Latin Art Gallery seznamuje českou veřejnost s uměním z oblasti Latinské Ameriky a pořádá výtvarné workshopy a semináře, zaměřené na rozvíjení kreativity u dětí i dospělých. Lekce jsou vedeny v  českém, anglickém i španělském jazyce ředitelkou galerie Kateřinou Bohač Linares, která je sama aktivní umělkyní. V nabídce jsou workshopy kreativity, workshopy kreslení pravou mozkovou hemisférou a kurzy malířských technik pro pokročilé. Všechny startují během září a budou v nabídce v sezoně 2018/2019.

Workshop kreativity

Workshop zahrnuje zmínky o umění, umělcích a také formách a způsobech vyjadřování. Hlavním obsahem jsou praktické nácviky různých druhů technik, počínaje suchými technikami jako uhel, tužka, pastel až po komplexnější techniky jako jsou akvarel, inkoustové barvy, olejomalba nebo malba akrylem.

Út - Čt  v 10:00 h (dle dohody)

3 500 Kč / osoba / 10 lekcí - cena zahrnuje některé materiály

  

Workshop kreslení pravou mozkovou hemisférou

Workshop je vhodný pro dospělé, kteří chtějí prostřednictvím kresby rozvinout veškerou schopnost svého mozku. V běžném životě využíváme více levou mozkovou hemisféru, ta  vše organizuje, počítá a zajišťuje racionální funkce. Pravá mozková hemisféra zodpovídá za kreativitu, je intuitivní, přemýšlí v obrazech, symbolech a pocitech. Má schopnost představivosti, vnímání prostoru a perspektivy.

Tento seminář je možné realizovat jednou týdně, 90 min.

Středa  19. 9. 2018 v 18:00

3 500 Kč / osoba / 10 lekcí - cena zahrnuje materiály

 

Kurz malířských technik pro pokročilé

Cílem kurzu je naučit se odborné malířské techniky jako jsou: mramorování,  patinování a stará malba na plátně i na dřevě, základní benátský štuk a Zlato Folie. Součástí lekcí je vysvětlení historie konkrétní techniky, správný postup a použití. Kurz je vhodný pro zkušenější zájemce se znalostí malby.

Pondělí 17. 9. 2018, 17:30 - 19:30

3 900 Kč / osoba / 10 lekcí - cena zahrnuje materiály

 

 

Kateřina Bohač a Latin Art Gallery

Kateřina Bohač Linares je česko-venezuelská umělkyně, která v České republice založila galerii latinského umění Latin Art Gallery s cílem propagovat ve střední Evropě to nejlepší z latinskoamerického a mezinárodního umění. Latin Art Gallery vystavuje současné umění včetně obrazů, fotografií, grafiky, soch, instalací a videoartu.

Za více než 5 let na trhu v České republice Latin Art Gallery realizovala přes 40 individuálních i skupinových výstav, více než 80 kulturních akcí, včetně křtů knih, čtení poezie, ochutnávek vín a gastronomie, koncertů, divadelních představení pro děti i dospělé. Kromě toho  ve svých prostorech hostí řadu výtvarných workshopů a tvůrčích dílen. Cílem je obohatit kulturní dialog mezi Českou republikou a mezinárodními komunitami.

Latin Art Gallery je kulturní prostor uznávaný v České republice, s vizí expanze na evropské i mezinárodní trhy, díky svému týmu: Manažerka galerie Arch. Sujana Villafañe Boháč, historik a umělecký kritik prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc, konzultant umění Pan Hector Castillo, překladatelka a promotér na českém trhu PhDr. Alena Mrazová, manažerka pro ruský trh Paní Elena Petunina a projektová manažerka Maria Šnajder.

Kvalita a prestiž děl, která Latin Art Gallery představuje, se odvíjí od jejího závazku vystavovat umělce 100% oddané své práci, osobnosti ochotné neustále se vyvíjet. To je důvod, proč každý, kdo v galerii zakoupí některé z originálních děl, nejen investuje do současného mezinárodního uměleckého trhu, ale zároveň přispěje k tomu, aby talentovaní umělci mohli pokračovat ve své tvorbě a uměleckém růstu.

 

Kontakty

 

www.latin-art.com

Jungmannova 17/3, Praha 1

Katerina Bohac Linares, manažer galerie, +420734332420, bohac.latinart@gmail.com

 

 

Publikováno 11. 09. 2018 v rubrice Ostatní