Vzácná díla Renoira, Muchy, Filly a dalších mistrů jdou do dražby!

Renomovaná aukční síň 1. Art Consulting zahajuje letošní aukční sezonu dražbou exkluzivní kolekce děl klasického a moderního umění té nejvyšší kvality. 

Aukce, která se koná v neděli 22. února od 13.30 hodin v Topičově salonu (Národní třída 9, Praha 1) právem vzbuzuje značný zájem sběratelů, investorů i veřejnosti. Dražit se bude pečlivě vybraný a připravený soubor čítající celkem 177 položek - obrazů, plastik a kreseb, které reprezentují krajinářskou školu, klasické umění až k současným reprezentantům lineární tvorby a abstrakce. Vyvolávací hodnota činí v součtu téměř 34 milionů korun!

Delikátní linie, lehkost, výtvarná čistota a překvapující křehkost charakterizují Studii ženského aktu, kterou v roce 1915 čínskou tuší a křídou vytvořil Pierre-Auguste Renoir, vrcholný představitel francouzského impresionismu. Podobně kvalitní a atraktivní dílo, s etiketou proslulé aukční síně Christie´s a popisem autora na rubu obrazu, je na tuzemském trhu vzácností. Neméně atraktivní raritou je blok věhlasného Alfonse Muchy, ve kterém tuší, tužkou a barevnými pastelkami nakreslil šestadvacet návrhů vitráží do oken Chrámu svatého Víta.  Dalšími draženými originály světoznámého Čecha jsou obrazy Portrét dívky a Dívka s modrou mašlí a věnečkem, mající všechny podstatné rysy Muchova malířského stylu. K vrcholům aukce bude patřit také mimořádné kubistické dílo Zátiší s lososem od Emila Filly.
Součástí unikátního výběru jsou díla teskného lyrika Jakuba Schikanedera, žánrového malíře Jaroslava Věšína, moderní výtvarnice Aleny Kučerové, uznávaného konstruktivisty Jana Kubíčka a také Jiřího Balcara, Milana Grygara, Josefa Lady, Františka Foltýna, Vasilije Kandinského, Antonína Procházky, Jana Slavíčka, Kamila Lhotáka, Adrieny Šimotové, Jana Kotíka a dalších.
Aukční katalog a další informace na www.acb.cz.

 

 

 

Publikováno 20. 02. 2015 v rubrice Ostatní