Fotograf Tomáš Třeštík vystavuje portréty osobností v holešovickém Vnitroblocku: „Bradu trošku níž“

Tereza Maxová, Ester Ledecká, Vlastina Svátková, Karel Dobrý, Rosťa Novák, Petr Čech, Musa, Vica Kerekes a další zajímaví lidé se během posledních čtyř let ocitli před objektivem Tomáše Třeštíka. A dost možná si vyslechli doporučení: „Dej tu bradu trochu níž!". Právě tenhle oblíbený pokyn známého fotografa dal název výstavě portrétů, která je k vidění ve Vnitroblocku v Praze-Holešovicích od 13. prosince do 25. ledna. Vernisáž výstavy „Bradu trošku níž" se koná 12. prosince v 19:00, mezi hosty by neměli chybět Tereza Maxová, NobodyListen, Antonín Kratochvíl či Helena a Radka Třeštíkovy.

Bradu níž je pokyn, který často dávám lidem při focení, protože podvědomě zaklánějí hlavu. Když ji poté trošku sklopí, tak to většinou vypadá mnohem lépe. Zároveň v téhle mé tradiční větě cítím přesah, každý by měl dát bradu občas níž, být pokornější i v každodenním životě. Nejvíc asi já..," podotýká s úsměvem Tomáš Třeštík.

Více než polovinu vystavených portrétů Tomáš Třeštík nafotil pro Reportér magazín, část bude veřejnosti představena úplně poprvé. Nejde o fashion fotografie, ani přestylizované reklamní fotky, ale o v mnohém nečekané portréty českých a slovenských osobností, tak jak je Tomáš Třeštík vidí a jak je má rád. Pro Reportér magazín Tomáš pracuje už 5 let, a jak sám říká, je to úžasná spolupráce, která jej přivedla k osobitému stylu focení pohybujícímu se na hraně mezi fotografií portrétní a deníkovou. Focení probíhalo mimo profesní rámec portrétovaných, v přátelské, neformální atmosféře, což se pozitivně promítlo ve výsledku. Výstava „Bradu trošku níž" ve Vnitroblocku je pro Tomáše Třeštíka vítanou příležitostí prezentovat se mimo sociální sítě a sociální bublinu, ukázat svou tvorbu příznivcům i náhodným kolemjdoucím a zároveň završit určitou tvůrčí etapu.

Partnerem výstavy je Footshop.cz (http://Footshop.cz)

Více na https://www.facebook.com/events/658222848044771/

 

Kontakty  

VNITROBLOCK / https://vnitroblock.cz/

Tusarova 31, 170 00 Praha 7

Otevírací doba:

PO 12:00 - 22:00

ÚT - SO 9:00 - 22:00

NE 9:00 - 20:00

 

 

Publikováno 10. 12. 2019 v rubrice Výstavy