Fotografka Bet Orten vystavuje instalaci “Až budu velká” z rezidence v Austrálii

Od středy 17. května bude v Kavárně co hledá jméno k vidění instalace „Až budu velká / When I grow up" vytvořená známou českou fotografkou Bet Orten. Instalace vznikla z větší části při rezidenčním pobytu v Austrálii, ze kterého se autorka před nedávnem vrátila 

Ne náhodou si Orten zvolila k vystavení tohoto souboru právě galerijní prostor Kavárny co hledá jméno, která sídlí v bývalé truhlárně na pražském Smíchově, neboť Smíchov je jejím rodištěm. Autorka osciluje na pomezí módní fotografie, dokumentu, portrétu i krajinné tvorby. Škatulky jí nebyly nikdy blízké, fotografii vnímá jako prostředek k vyjadřování vnitřního vidění, jako klíč k sobě i k životu. Její fotografie působí jako poetické obrazy či výjevy z příběhů tak známých, ale možná nikdy nenapsaných.

Své zkušenosti a praxi sbírala Bet Orten převážně v zahraničí. Žila v New

Yorku, kde mimo jiné pracovala jako asistentka v týmu slavného amerického fotografa Stevena Kleina. Studium fotografie završila magisterským titulem v oboru módní fotografie na University of Arts London / London College of Fashion. Je laureátkou ceny Czech Grand Design 2012 v kategorii Fotograf roku.
Vernisáž v Kavárně co hledá jméno se uskuteční 17. května od 19 hodin, součástí bude hudební vystoupení Emy Brabcové (Khoiba) s doprovodem. Akce je přístupná veřejnosti. Instalace „Až budu velká / When I grow" bude na tomto místě k vidění až do 4. června 2017.

 

Kontakt:  www.betorten.com, FB, INSTAGRAM, TUMBLR

Publikováno 11. 05. 2017 v rubrice Výstavy