Kulturní tip z Divadla Viola: Výstava obrazů Jitky Anlaufové Divný květy

Oblíbené Divadlo Viola na Národní třídě v centru Prahy je místem zaslíbeným nejen kvalitnímu divadlu, ale také výtvarnému umění. Útulný foyer pravidelně zdobí díla renomovaných umělců, od 30. května jej zaplní výstava obrazů známé abstraktní malířky Jitky Anlaufové nazvaná Divný květy.

Příbramská rodačka Jitka Anlaufová (1962) se po studiu na Výtvarné škole Václava Hollara a Akademii výtvarných umění v Praze začala plně věnovat abstraktní malbě, pracuje také s fotografií a digitální grafikou. Ve svých obrazech navazuje na středoevropskou tradici duchovně orientované abstraktní malby, která zkoumá a prostřednictvím malířské tvorby rozvíjí abstraktní formy, vycházející ze strukturální povahy živé hmoty. Své obrazy vystavuje v rámci společných i samostatných výstav v galeriích v České republice i v zahraničí. (Web autorky: http://www.anlaufova.com/)

Výstava obrazů Jitky Anlaufové Divný květy je v Divadle Viola přístupná vždy v pondělí až pátek od 9.30 do 19 a v sobotu od 14 do 19 hodin. Více informací na www.divadloviola.cz.

 

Kontakty  

Divadlo Viola

www.divadloviola.cz

Národní 7, Praha 1

Publikováno 30. 05. 2018 v rubrice Výstavy