Kulturní tip z Divadla Viola: Výstava Obrazy Markéty Mazancové

Předsálí Divadla Viola v centru Prahy je nejen příjemným místem k posezení, ale především dějištěm pravidelných výstav děl renomovaných umělců. Od 3. prosince do začátku nového roku svou tvorbu na výstavě Obrazy představí Markéta Mazancová.

Markéta Mazancová (1970, České Budějovice) je absolventkou oboru internetový design na SUPŠ Praha. V profesní rovině se věnovala návrhům a realizacím nábytku, interiérů a restaurátorství, které rok studovala v New Yorku. Nicméně ji stále provázela volná tvorba v oblasti malby, grafických a textilních technik. Od roku 1996 až do současnosti se věnuje téměř výhradně malbě. Jak sama říká: „Prostě maluji...." Své práce, které jsou zastoupeny v několika sbírkách, s úspěchem prezentuje na výstavách v České republice i v zahraničí. Více na https://www.atelier-mm.cz/

Výstava Obrazy je v Divadle Viola přístupná ve dnech, kdy se koná představení a kdy je otevřená pokladna, tj. ve všední dny od 16 do 20 hodin, o víkendech a svátcích (pokud se hraje) od 16 do 20 hod.

Publikováno 30. 11. 2022 v rubrice Výstavy