Známý tanečník a ilustrátor MR. KRISS vystavuje své ilustrace v CAFÉ NONA

Kristián Mensa, který je znám jako Mr.Kriss, je skvělý tanečník s nekonečně ohebným tělem. Je vítězem ročníku 2019 „Red Bull Dance Your Style - Česká republika".  Magazínem Huffington Post byl zařazen do žebříčku „20 under 20" mezi 20 nejnadanějších inovátorů mladé generace z celého světa a v neposlední řadě je také talentovaným ilustrátorem. Jeho vizuální umění na instagramu obdivuje skoro 100 tisíc sledujících. V prostorách Café NONA na Nové scéně má nyní svou první výstavu s názvem In Our Hands.

Součástí expozice, kterou je možné vidět až do 18. března, je dvacet ilustrací, jež vznikly na základě audiovizuálního díla, kde Kristián propojuje ladné pohyby těla s kresbami, které silným, ale velmi jemným způsobem reflektují současný svět a jeho krásy skrze přírodu i zkázu, kterou za sebou na planetě Zemi zanechává člověk. 

„Ve své výtvarné práci často používám každodenní objekty, které jsou nedílnou součástí našeho života, ale často je přehlížíme. I naše tělo je jakýsi výtvarný objekt a zaslouží si pozornost. Nejvíce mě asi fascinují ruce, protože jsou vždy ‚po ruce' a nabízí nekonečnou možnost kreativního vyjádření," vysvětluje Mr.Kriss.

Na Nové scéně ND můžete Kristiána také vidět v jedinečné pohybové inscenaci Laterny magiky Krajina těla v choreografii Radima Vizváryho.

Přijďte se podívat na výstavu do Café Nona.

Publikováno 24. 02. 2023 v rubrice Výstavy