Divadlo

  • Balet Národního divadla uvede 19. 4. balet MARNÁ OPATRNOST / LA FILLE MAL GARDÉE

    Balet Národního divadla uvede poprvé v  historii premiéru slavného baletu Marná opatrnost Sira Fredericka Ashtona. Mistrovské dílo anglického tvůrce, v němž vystoupili nejlepší tanečníci světa, doposud uvedlo více než 35 divadel včetně pařížské Opery, Velkého divadla v Moskvě, Amerického baletu, Bostonského baletu a Kanadského národního baletu. 

    více
  • Nikola Márová a Ondřej Vinklát nadchli bravurními výkony ve Svěcení jara – Balet Národního divadla má dvě Ceny Thálie za rok 20

    Letošní 25. ročník prestižních Cen Thálie přinesl Baletu Národního divadla vynikající úspěch - dvě ocenění za mimořádný baletní výkon v choreografii Svěcení jara Glena Tetleyho.  První sólistka Nikola Márová získala Cenu Thálie za roli Matky a první sólista Ondřej Vinklát má Cenu Thálie za roli Vyvoleného. Nikola Márová a Ondřej Vinklát si Ceny, zhmotněné do skvostných váz navržených designérem Bořkem Šípkem, osobně převzali během slavnostního ceremoniálu v sobotu 24. března v historické budově Národního divadla v Praze.

    více
  • Divadelní tip: Absolventské představení studentů DAMU Láska, sex a trápení 19. a 20. března v KAFE DAMU

    Chtěli jste někdy vědět, kdo je na druhém konci hovoru té plačící volající v tramvaji? O čem si špitají chichotající se holky u stolečku v rohu kavárny? Smějou se mně a proč jsou tak nahlas? Obyčejné i absurdní situace ze života, setkání v kavárně na pomezí reality a fikce můžete zažít během představení Láska, sex a trápení 19. a 20. března v 19:30 v prostoru KAFE DAMU v Karlově ulici. 

    více
  • Unikátní polská inscenace One Gesture zahájí letošní festival Bazaar

    Inscenace One Gesture polského Nowého Teatru otevře slavnostně 16. března 2018 od 20h v divadle Ponec divadelní a taneční festival Bazaar.  Bude tak zahájen celý třídenní program, který se následně přesune i do divadla Alfred ve dvoře a Studia Alta. Inscenace One Gesture navazuje na téma letošního Bazaaru: Hledání společného hlasu. Do Prahy se tak dostane mezinárodně oceňované představení o lidské komunikaci v režii špičkového divadelního inovátora Wojteka Ziemilského. Více informací i kompletní program Bazaaru najdete na www.alfredvedvore.cz/cs/bazaar. Lístky na One Gesture jsou v předprodeji na GoOut, na webech i pokladnách divadel Ponec a Alfred ve dvoře.

     

    více
  • Balet Národního divadla uvede poprvé v historii premiéru slavného baletu Marná opatrnost

    Balet Národního divadla poprvé v  historii uvede slavný balet Marná opatrnost. Premiéra je na programu 19. dubna v historické budově Národního divadla. V mistrovském díle sira Fredericka Ashtona, jehož původní název je La Fille mal gardée, vystoupili nejlepší tanečníci světa. Balet Marná opatrnost doposud uvedlo více než 35 divadel včetně pařížské Opery, Velkého divadla v Moskvě, Amerického baletu, Bostonského baletu a Kanadského národního baletu. 

     

    více
  • Divadelní tip: Půvabná Julie Šurková jako Nšoči v originální grotesce Vinnetou v NoD – již 31. ledna!

    Talentovaná herečka Julie Šurková, kterou mohli letos vidět diváci například ve filmu Bajkeři, si zahraje Nšoči v představení Vinnetou aneb Kámoš je víc jak zlato z Nugget-tsilu v režii Terezy Volánkové. Nejbližší repríza je na programu Divadla NoD ve středu 31. ledna a v pondělí 12. února, vždy od 19.30h.  V původní podobě vznikla tato inscenace v rámci workshopu Terezy Volánkové se druhým ročníkem herectví Katedry alternativního a loutkového divadla na DAMU.

     

    více
  • Balet Národního divadla přináší nový kalendář na rok 2018 plný černobílých fotografií Martina Divíška ze zákulisí.

    K nástupu nového roku neodmyslitelně patří kalendář Baletu Národního divadla. Nástěnný kalendář, který bude nejen příznivce tanečního umění provázet rokem 2018, vznikl ve spolupráci s tiskárnou Polygraf a grafickým studiem Formata. Autorem pozoruhodných černobílých fotografií je Martin Divíšek, dlouholetý spolupracovník baletního souboru. Jeho fotografie nevšedním způsobem zachycují život a profesní přípravu tanečníků v baletních sálech. Pot, dřinu a řád - zároveň však energii, emoce a vášeň.  Kalendář Baletu ND 2018 je v prodeji v pokladnách a v e-shopu ND (http://www.narodni-divadlo.cz/cs/e-shop) za 200 Kč.


    více
  • Lednové tipy z Violy: Verše Jiřího Stránského v podání Jana Potměšila a oblíbené inscenace s Hanou Maciuchovou, Jiřím Lábusem a

    Legendární pražská scéna, Divadlo Viola, s novým rokem zve na nová i léty a setrvalým diváckým zájmem ověřená představení. Večer 12. ledna bude ve Viole patřit Sváteční Shakespearově poště - básnickým dialogům o lásce, smrti a pomíjivosti času. Hana Maciuchová přednese výběr ze Sonetů Williama Shakespeara a autor překladu Martin Hilský poodhalí tajemství Sonetů. Průvodcem pozoruhodným představením, po kterém následuje beseda a autogramiáda knih Sonetů, je Miloš Horanský.

     

    více
Na začátek « 1 4 5 6 7 8 9 10 13 17 » Na konec