Hudba

  • Velkolepý ceremoniál Cen Anděl letos doplní venkovní stage s Pauliem Garandem, Mydy Rabycad, Kapitánem Demem nebo Pokáčem přím

    Zatímco Česká hudební akademie v těchto dnech vybírá z nedávno zveřejněných nominací budoucí držitele hudebních Andělů, pořadatelé letošního ročníku nejstarších tuzemských odborných hudebních cen zveřejňují program avizovaného druhého, venkovního pódia. „To postavíme v den udílení cen přímo naproti Foru Karlín, kde se bude 20. března slavnostní ceremoniál konat. Představí se na něm výrazné kapely a interpreti, pro které byl loňský rok z nějakého důvodu důležitý," uvedla pořadatelka Andělů Lucka Hájková.

    více
  • Hackedepicciotto stáhnou nad MeetFactory mračna a zahřmí mene, menetekel

    Jsou jména, která netřeba dlouze představovat. Alexander Hacke a Danielle de Picciotto vystupují pod skromným, prostě znějícím Hackedepicccitto. Jako by tahle dvojice, spjatá třeba s Einstürzende Neubauten či Crime & The City Solution, neměla potřebu příliš tlačit na pilu. Jejich Menetekel, které v MeetFactory uvedou 3. března, to udělá za ně.

    více
  • Únorový koncert Tomáše Kluse, Cílové skupiny a Janáčkovy filharmonie Ostrava představí netradiční průřez zpěvákovou tvorbou

    Výjimečnou příležitost vychutnat si písničky Tomáše Kluse a jeho Cílové skupiny v dosud neslyšené podobě budou mít návštěvníci exkluzivního koncertu s Janáčkovou filharmonií Ostrava 2. února od 19 hodin v multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice. Pod vedením dirigenta Jana Kučery zazní 16 skladeb mapujících tvorbu Tomáše Kluse v aranžích pro symfonický orchestr.

     

    více
  • Kapela Mandrage vydává nové album Po půlnoci. Vychází 19. ledna

    Jedna z nejúspěšnějších kapel domácí scény, Mandrage, vydává 19. ledna své šesté studiové album s názvem „Po půlnoci". Na 13 skladbách se tentokrát hudebně i textově podíleli všichni členové kapely. Album představí Mandrage na turné, které započne 2. února v pražském Foru Karlín, kde kromě mladého buskera Jakuba Ondry, který bude předskokanem na všech zastávkách, vystoupí také kapela Light & Love.

     

    více
  • PRAGO UNION UVAŘÍ SLOVESNOU KAŠI

    Blíží se listopad a s ním tradiční Lucerna Music Bar v podání Prago Union. Kluci se od začátku roku sžívali s několika novinkami v čele s novou sestavou živé kapely, která se konečně ustálila ve složení Ondra Hauser (basa), Oliver Lipenský (bicí) a Tonda Dlapa (kytara). Kato a Maro si ji nemohou vynachválit, takže zbývá zjistit co na to vy.

     

    více
  • Koncertní série Jazzbit: Libor Šmoldas Trio pokřtí své druhé album On The Move

    Ve středu 25. října pokřtí sehraná trojice Libor Šmoldas Trio (CZ/USA) své druhé album nazvané On The Move v rámci koncertní série Jazzbit organizované festivalem Mladí Ladí Jazz. Libor Šmoldas, jeden z nejuznávanějších českých kytaristů, představí svou tvorbu v doprovodu bubeníka Adama Nussbauma a kontrabasisty Jaye Andersona, kteří patří ke světové jazzové špičce. Večer otevře dark fusion sestava Tryptych (CZ). Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji GoOut v ceně od 150Kč.

    více
  • Spectaculare příváží nový projekt členů The Cinematic Orchestra

    Pátý ročník Festivalu Spectaculare začne naplno až v lednu, no svým fanouškům přináší jednu lahůdku už teď - na říjen do Prahy pozvali nový projekt členů kultovních The Cinematic Orchestra - kapelu The Breath. Nová "superskupina" složená ze známých osobností zahraje exkluzivně v klubu Jazz Dock ve středu 11. října.

    více
  • ODDISEE – Sofistikované rapové kumštýřství

    Rap sofistikovanej tak, že svorně uzemní milovníky kumštýřství a kudrlinek muzicírování, jako striktní rapový klasiky. Jeden z nesporných hudebních vrcholů letošního Hip Hop Kempu. To je Oddisee a jeho kapela Good Compny. Není to fáma a zbožný přání. My už viděli důkaz na prknech festivalových a 14. listopadu se na to můžeme těšit i v intimnějším klubovém módu ve Futuru.

     

     

    více
  • Rabia Sorda se po 7 letech vrací do Prahy

    Erk Aicrag z mexického aggrotech kultu Hocico vypustí 7. října na Prahu svou electropunkovou bestii.

    Už sedm let od posledního koncertu Rabia Sorda v Praze posloucháme otázku: “Hele, a kdy zas někdo přiveze Sordu do Prahy?" A není divu – punkovější tvář Erka Aicraga, velekněze mexického aggrotech kultu Hocico, kombinuje zvuk a intenzitu své domácí formace se zdivočelými kytarami a řádně válcujícími bicími do návykové formy s průrazností TNT.

    více
  • Skupina Vepřové Komety vydává debutové album „Funk ční ze mě“

    Česky zpívající funková formace z Prahy vydává dlouho očekávané debutové album, které pokřtí 14. října v Praze. Právě vychází single SISTA.

    Kapela Vepřové Komety, která mísí funk, rock, reggae, i drum&bass, vydává své debutové album s názvem „Funk ční ze mě". Přestože kapela působí na scéně již přes deset let, vydala řadu několik singlů a odehrála na 200 vystoupení po celé ČR, svého debutu se dočkala až nyní. Dlouho očekávané album, na kterém se podílel také skladatel a hudební producent Jan Balcar, pokřtí skupina Vepřové Komety 14. října 2017 ve Vinohradském pivovaru. Ochutnávkou z nové desky je singl SISTA, který právě vychází, a je k poslechu i stažení na  Soundcloud. Více informací na www.veprovekomety.cz.

    více
  • Konec září přinese do Prahy výběr toho nejzajímavějšího ze současného postpunkového undergroundu

    V sobotu 30. září zaúřadují v Underdogs' kodaňští mistři nálad a melodií The Foreign Resort, americké trio Second Still s hypnotickou japonskou zpěvačkou a zasloužilí domácí vlajkonoši temných sfér Decline.

     

    více
  • VLADIVOJNA LA CHIA vydá album inspirované filmem 8 hlav šílenství

    Hostují zde Lucie Bílá, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Kittchen a další

     

    Nezaměnitelná zpěvačka, textařka, producentka, autorka filmové i divadelní hudby a výrazná osobnost české hudební scény Vladivojna La Chia vydá další ze svých netradičně pojatých filmových soundtracků. Po hudbě a písním k filmu Nevinnost a seriálu Až po uši tentokrát připravila v mnohém unikátní album inspirované filmem Marty Novákové 8 hlav šílenství, ke kterému rovněž složila hudbu. Nahrávka, na níž Vladivojna spolupracovala s Lucií Bílou, Lenkou Dusilovou, Anetou LangerovouOtou Klempířem či Kittchenem, vyjde 6. 10. u Supraphonu a uvádí jí singl a klip Záře (video zde: http://y2u.be/6Qzc1920kpw). Slavnostní křest proběhne 15. 11. v pražské La Fabrice.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 7 8 13 19 25 27 » Na konec