Festivaly

  • Bardzo fajný festival na plátně i na talíři

    Bardzo fajný festival svěžích polských filmů slaví tři roky a roste! Letos se na plátně představí 5 celovečerních filmů, animované filmy pro děti a na talíři k zakousnutí bude výstava komiksů a filmových plakátů, a afterparty s DJ Morgianou. Polské filmové dobroty se servírují od čtvrtka 1. do neděle 4. prosince v pražském letenském Biu Oko a nedalekém baru Cobra. 

    více
  • Blíží se ČESKÝ ROZHLAS JAZZ FEST!

    Jazzdock vás ve středu 23.11. zve na křest nového CD bubeníka Otto Hejnice, nebo na některý z koncertů hráče na Hammond organ Ondřeje Pivce a jeho kapely Organic Quartet! Koncertů bude celkem 5 ve dnech 25. - 27. listopadu. Více info v naší sekci program.


    Zde ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=jOpv-UttPlI 

    více
  • Festival Jazz On5 se blíží!

    Po sedmi úspěšných ročnících se festival JAZZ ON 5 stal neodmyslitelnou součástí podzimní kulturní nabídky městské části Praha 5, potažmo celého hlavního města a v širším kontextu i České republiky. Ve spolupráci s W&M Production a s podporou MČ Praha 5 a Ministerstva kultury chystáme již 8. ročník této hudební přehlídky jazzových, bluesových i dalších interpretů a také několika workshopů. Chtěli bychom přiblížit divákům to nejlepší ze současné světové hudební scény. Proto jsme oslovili velmi zajímavé interprety zejména z USA, Francie, Norska, Švýcarska, Velké Británie, Nizozemska, Itálie a ČR. 

    více
  • Blíží se festival Jazz On5 v Jazz Docku

    19. - 23. 10. 2016. Po sedmi úspěšných ročnících se festival Jazz On 5 stal neodmyslitelnou součástí podzimní kulturní nabídky městské části Praha 5, potažmo celého hlavního města a v širším kontextu i České republiky. Ve spolupráci s W&M Production a s podporou MČ Praha a Ministerstva kultury chystáme již 8. ročník této hudební přehlídky jazzových, bluesových i dalších interpretů a také několika workshopů. Chtěli bychom přiblížit divákům  to nejlepší ze současné světové hudební scény a proto jsme oslovili velmi zajímavé interprety zejména z  USA, Francie, Norska, Švýcarska, Velké Británie, Nizozemska, Itálie  a ČR.

    více
  • Sobotní ochutnávku festivalu SOUNDTRACK Poděbrady navštívilo více než deset tisíc lidí!

    Letošní festivalový trailer nového Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady si nenechalo ujít více než deset tisíc návštěvníků tohoto oblíbeného lázeňského města. Hlavní program sobotního odpoledne, soustředěný v lázeňském parku a na přilehlé kolonádě, patřil všem věkovým kategoriím, nejvíce si však užili rodiče s dětmi. Hudba zněla z několika scén, na kterých se střídali kapely i sólisté, pestrý program zahrnoval i školu tanga a swingu, multimediální prostor s hudebními nástroji nebo exkluzivní předpremiéru nejnovějšího Spielbergova animáku podle Roalda Dahla Obr Dobr. 

    více
  • Festival Hrady CZ začíná tento pátek na hradě Točník, hlavní hvězdou bude poprvé kapela Kabát

    Dvanáctý ročník letního kulturního festivalu Hrady CZ letos odstartuje v pátek a sobotu 15. a 16. července na hradě Točníku. Hlavní hvězdou festivalu je letos kapela Kabát, kterou si fanoušci budou moci poslechnout na všech zastávkách festivalu v sobotu před půlnocí. V pátek se festivalový areál u hradu Točník se dvěma pódii otevře v 16 hodin, první koncert vypukne již v půl šesté a fanoušci se mohou těšit na kapely a interprety Mandrage, Monkey Business, Pražský výběr nebo Xindla X či Rytmuse a Vladimira 518 ve speciálním „hradním" setu. O sobotní hudební program se postarají například kapely No Name, Divokej Bill či Mňága a Žďorp a další skupiny a interpreti. Během léta bude festival putovat vždy v pátek a sobotu po českých a moravských hradech Kunětická hora, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Bezděz. Letos poprvé se také pod názvem Slovenské hrady zastaví a svou pouť ukončí 10. září na hradě Červený Kameň na Slovensku. Permanentky na festival lze ještě do dne před akcí zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu. 

    více
  • Kapela Kabát uzavře sobotní program na všech zastávkách festivalu Hrady CZ

    Dvanáctý ročník letního kulturního festivalu Hrady CZ, který letos odstartuje 15. července na hradě Točníku, má kompletní line-up. Hlavní hvězdu letošního hradního turné, kapelu Kabát, si budou moci fanoušci poslechnout na všech zastávkách festivalu v sobotu před půlnocí a uzavře tak program všech festivalových zastávek. V pátek fanoušci na dvou stageích zhlédnou Monkey Business, Mandrage, Xindla X nebo speciální hodinový hradní set rapperů Rytmuse a Vladimira 518 a další kapely a interprety. Pouze na festivalu Hrady CZ budou moci fanoušci toto léto vidět hrát kapelu Pražský výběr. Soboty budou patřit například skupinám No Name, Divokej Bill, Visací zámek nebo Mňága a Žďorp. Během léta bude festival putovat vždy v pátek a sobotu po českých a moravských hradech Kunětická hora, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Bezděz. Letos poprvé se také pod názvem Slovenské hrady zastaví a svou pouť ukončí 10. září na hradě Červený Kameň na Slovensku. Permanentky na festival lze ještě do dne před akcí zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu. 

    více
  • Vlk z královských Vinohrad Jana Němce a učitelka Jana Hřebejka v hlavní soutěži 51. MMF KV

    Ital Roberto Andò (Ať žije svoboda na MFF KV 2013) představí filozofickou detektivku Zpovědi s Tonim Servillem v hlavní roli. Na festival se vrátí i talentovaný Rus Ivan Tverdovsky (vítěz soutěže Na východ od Západu s filmem Nápravná třída) s fantaskním dramatem Zoologie. Žánrově pestrou skladbu soutěžních filmů doplní neobvyklá německá psychologická romance Prvotní štěstí s Martinou Gedeck v hlavní roli či komorní drama maďarského režiséra Szabolcse Hajdu Rodinné štěstí.

     

     

    více
  • Improvizační festival Zpatra

    Od pátku 17. do neděle 19. června se ve Studiu Alta v Praze uskuteční improvizační festival Zpatra, který je určen nejen improvizátorům, ale především divákům, které improvizační divadlo zajímá a baví. Účastníky festivalu čeká nabitý program plný improvizačních představení českých i zahraničních souborů a několik workshopů pod vedením zkušených improvizátorů. 

     

     

    více
  • Celodenní „trailer“ nového festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady bude mít premiéru 27. srpna

    Filmová hudba má výrazný podíl na celkovém diváckém zážitku, beze slov umocňuje děj, probouzí emoce, mnohdy žije v paměti déle než samotný příběh... Unikátní oslavou filmové hudby všech žánrů a forem je nový Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady, první a jediný svého druhu v České republice. Veřejnosti se poprvé představí v sobotu 27. srpna celodenní „ochutnávkou", předznamenávající oficiální 1. ročník, který se uskuteční koncem srpna příštího roku. Sobotní program s aktivitami pro celou rodinu vyvrcholí velkolepým koncertem filmové hudby pod poděbradským zámkem na břehu Labe. 

    více
  • PALM OFF FEST: Špičkové evropské soubory a tvůrci od 23. května do 6. června v Divadle pod Palmovkou

    První ročník divadelního festivalu Palm Off Fest nabídne všem příznivcům Thálie mimořádnou příležitost vidět na jednom místě exkluzivní výběr z repertoáru předních středoevropských scén. Od 23. května do 6. června se v pražském Divadle pod Palmovkou představí soubory z Polska, Slovenska a České republiky. Do Prahy zavítají evropské divadelní ikony - polští režiséři Krystian Lupa a Jan Klata - a představí se i nejlepší česká inscenace roku

    více
  • Karlovarský festival ocení Jiřinu Bohdalovou

    Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme na 51. ročníku MFF KV herečka Jiřina Bohdalová, která v letošním roce oslavuje životní jubileum.

     

     

    více
Na začátek « 1 4 5 6 7 8 9 10 13 17 20 » Na konec