Film

  • ÍRÁNCI po deváté: Íránský film v lednu zavítá do Česka i na Slovensko

    V lednu 2020 proběhne v pražských kinech devátý ročník filmového festivalu ÍRÁN:CI. Jako každý rok nabídne bohatý program to nejlepší z íránské filmové produkce. Festival bude slavnostně zahájen 15. ledna v kině Světozor za účasti významných osobností íránského filmu, jeho zakončení se pak uskuteční tamtéž v neděli 19. ledna. V letošním roce bude festival probíhat na pěti místech: v kinech Světozor a Bio Oko, v kulturním prostoru ScreenShot, na Karlově univerzitě a na Prague Film School. 

    více
  • Do kin míří temná sídlištní komedie Národní třída

    Národní třída se dostává do kin skoro přesně 30 let poté,
    co hrdina stejnojmenné Rudišovy knihy v listopadu 89 stanul na pražské Národní třídě

    Nejpřekládanější kniha Jaroslava Rudiše, která zaznamenala velký ohlas hlavně v Německu a v Česku a před pěti lety byla nominována na Magnesii Literu, vstoupí do kin jako celovečerní film Národní třída už 26. září. Scénář napsal Rudiš společně s režisérem snímku Štěpánem Altrichterem. Film v titulní roli s Hynkem Čermákem kombinuje dramatický příběh s černým humorem. Ukázka z filmu zde: https://vimeo.com/359504658

    více
  • Štěpán Altrichter dokončil film Národní třída s Hynkem Čermákem, pro kina museli filmaři vyrobit dvě verze traileru

    Před pěti lety získal spisovatel Jaroslav Rudiš za svou novelu Národní třída nominaci na cenu Magnesia Litera, nyní byl dokončen podle této knihy celovečerní film. Národní třída v hlavní roli s Hynkem Čermákem kombinuje dramatický příběh s černým humorem. Scénář k filmu napsal Rudiš společně s režisérem snímku Štěpánem Altrichterem, který před pěti lety úspěšně debutoval filmem Schmitke, za nějž byl oceněn Cenou české filmové kritiky pro objev roku. Snímek Národní třída, jehož nový trailer byl právě zveřejněn https://vimeo.com/348182777, uvidí diváci v českých kinech od 26. září 2019. Do kin ho uvede distribuční společnost Falcon.

    více
  • Režisér Václav Marhoul představuje první ukázku Nabarveného ptáčete

    Film Nabarvené ptáče režiséra, scénáristy a producenta Václava Marhoula dorazí do kin letos v září. Už nyní ale mají diváci možnost podívat se na první ukázku z filmu, o němž jeho tvůrce tvrdí, že je „dlouhý, těžký, kontroverzní, černobílý, velmi drahý a moc se v něm nemluví." 

    více
  • V Česku vzniká celovečerní horor Divoký hon inspirovaný středoevropskými mýty

    V produkci Vratislava Šlajera ze společnosti Bionaut vzniká nový celovečerní hraný film Divoký hon, mysteriózní pohádka s prvky hororu. Na spolupráci se sešel výjimečný scenáristický tým v čele s Petrem Koubkem, talentovaným režisérem Pavlem Soukupem a producentem Jakubem Košťálem. Divoký hon je součástí mezinárodního koprodukčního projektu Jinací, jehož další dva snímky vzniknou v Polsku a na Slovensku. Bionaut chce Divokým honem navázat na úspěchy krátké temné pohádky Lesapán stejného autorského týmu a zároveň tak rozvířit zájem o celosvětově populární temný žánr. Snímek Divoký hon, jehož vývoj podpořil Státní fond kinematografie, se odehrává ve středověké vesnici plné démonických masek. V kině bude k vidění v roce 2021.

    více
  • Světová premiéra filmu The Sound is Innocent na prestižním festivalu Visions du Réel

    Dokumentární film režisérky a skladatelky Johany Ožvold The Sound is Innocent bude 10. dubna 2019 ve světové premiéře uveden na mezinárodním filmovém festivalu Visions du Réel. Snímek, který mapuje scénu elektronické hudby a experimentálního zvuku skrze pět významných osobností, byl zařazen do festivalové soutěžní sekce Burning Lights. Česká premiéra dokumentu proběhne v říjnu 2019. Více informací na www.cinemotiffilms.cz

    více
  • Od 20. února začínají exkluzivní předpremiéry amerického oscarového favorita Zelená kniha režiséra Petera Farrellyho

    Na pět Oscarů nominovaný snímek Zelená kniha (Green Book), včetně toho za nejlepší film, v hlavní roli s Viggo Mortensenem míří do českých kin. Český distributor společnost Aerofilms dává divákům u příležitosti oscarových nominací možnost zhlédnout tento ve světě diváky i kritiky vyzdvihovaný snímek ve vybraných kinech po celé České republice už od 20. února do 2. března v předpremiérách. Exkluzivní předpremiéra ve všech kinech Cinema City se bude konat přesně v den předávání Oscarů 24. února, už čtyři dny předem odstartují také předpremiéry v jednosálových kinech po republice počínaje brněnskou Scalou. Do české distribuce snímek vstoupí 7. března. Trailer zde: https://youtu.be/cjx5LVYgAJ8 

    více
  • Bojový anděl Alita: Velkolepá sci-fi sága na plátně i v komiksu

    Do kin právě přichází nová komiksová adaptace, pod níž jsou podepsaná opravdu hvězdná jména. Film o dívce-kyborgovi jménem Alita totiž vznikl pod producentskou taktovkou Jamese Camerona a v režii Roberta Rodrigueze.

    více
  • Láska z technoparty: Sedm let mladého páru v nových Manželských etudách

    Ve čtvrtek 21. března vstoupí do kin pokračování úspěšné dokumentární série s názvem Manželské etudy: Nová generace. Režie nového filmu se ujala dcera Heleny Třeštíkové, Hana, která časosběrnou metodou odkrývá podobu partnerského soužití v 21. století. Hana Třeštíková, producentka filmů Šmejdi, Občan K., Zkáza krásou nebo Bratříček Karel, po sedm let natáčela soukromá dramata Mirky a Kuby. Zachytila příběh jejich vztahu od svatby, narození syna a stěhování za město až po exekuce, krize a konflikty, které půjde jen těžko překonat. Do kin film vstoupí pod hlavičkou distribuční společnosti Aerofilms. 

     

     

    více
  • Andrea Sedláčková začala natáčet v Černobylu dokument o slavném fotografovi Antonínovi Kratochvílovi

    Režisérka Andrea Sedláčková začala v těchto dnech natáčet v Černobylu celovečerní dokument o významné osobnosti světové fotografie, držiteli čtyř prestižních cen World Press Photo. Film s názvem Můj otec Antonín Kratochvíl spojuje příběh tří generací fotografů, prostřednictvím syna Michaela budou filmaři sledovat osudy klanu Kratochvílů a především jednoho z nich, otce Antonína. 

    více
  • Hynek Čermák ztvární roli Vandama ve filmové adaptaci knihy Jaroslava Rudiše Národní třída

    V Praze začalo natáčení nového celovečerního filmu Národní třída podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše. Režisérem snímku je Štěpán Altrichter, který v roce 2014 úspěšně debutoval originální komedií Schmitke. Do hlavní role obsadili tvůrci Hynka Čermáka, film vzniká v česko-německé koprodukci jako ambiciózní projekt evropského formátu. Producenty za Českou republiku jsou Pavel Strnad a Petr Oukropec ze společnosti Negativ, držitelé letošního Českého lva pro nejlepší film za snímek Bába z ledu. Vedle Čermáka ve filmu hrají Kateřina Janečková, Jan Cina, Václav Neužil, Martin Sobotka nebo Jiří Langmajer.

    více
  • Ester Geislerová v jedné z hlavních rolí finsko-českého dramatu Mona

    V těchto dnech právě vzniká ve Finsku i v České republice nový celovečerní film Mona. V jedné z hlavních rolí se představí herečka Ester Geislerová. Režisérem filmu je Jukka-Pekka Valkeapää, jehož předchozí filmy uspěly na mnoha zahraničních festivalech a zabodovaly i v tuzemských kinech. Za českou stranu film koprodukuje společnost Bionaut Vratislava Šlajera, která se kromě filmové produkce věnuje i televizním seriálům, v poslední době například Dáma a král, Mamon či Svět pod hlavou. Film Mona bude dokončen letos na podzim, v kinech bude uveden v roce 2019.

    více
Na začátek « 1 2 3 4 5 6 11 16 21 » Na konec